3FM Serious Request

Guilermo is er niet, maar Tropical is het wel

  1. Nieuwschevron right
  2. Guilermo is er niet, maar Tropical is het wel

Aan warmte is er in het huis geen gebrek. De lampen doen de DJ's denken in tropische oorden te zijn, dus een bijpassend sapje

Hartverwarmende reacties van luisteraars en gloeiend hete lampen in het huis drijven de temperatuur al aardig op en nu gaat het sapje ook nog eens op het vakantiegevoel van de DJ's spelen. Een ware tropical explosion in hun mond!

Tropische vitaminenbom

Het geheime ingredient van dit drankje is ananassap. Dat zorgt ervoor dat je er zo lekker en jong blijven uitzien. Om op te vre... zuipen!

Ingrediënten (voor 0,33 cl)

Ananassap 100 gram (uit een pak)

Blauwe bessensap 100 gram sap

Bramen 50 gram sap

Limoen 20 gram sap

Mango 60 gram

Banaan 100 gram

  • Blauwe bessensap en bramen apart in de sapcentrifuge tot de hoeveelheid sap is gemaakt.
  • De limoen doormidden snijden en het sap uitknijpen
  • De mango schillen, de banaan pellen en in de blender pureren
  • Giet tijdens het blenderen het sap door de massa totdat de juiste dikte is verkregen
  • Sap door een zeef halen.

Het geheime ingredient: Ananas

Ananas zit boordevol antioxidanten. Deze gaan het effect van vrije radicalen tegen. Zijnde: het tegengaan van de veroudering van onze cellen in het lichaam. Op deze manier worden vaat- en hartaandoeningen aanzienlijk verminderd. Ook bevatten ze veel vezels bevorderen de darmtransit en geven een snel een vol gevoel.

Tip: Als je niet van plan bent de ananas binnen twee dagen te eten, snij dan de bovenkant eraf en zet hem een dag op zijn kop. De suiker, die normaal gesproken voor het grootste gedeelte onderin zit, zal zich dan verspreiden over de hele ananas. Daardoor is niet het bovenste deel minder zoet dan het onderste deel.

Bananen voor de voeding

Bananen zijn een uitstekend voedingsmiddel. Dagelijks een banaan eten is alleen maar aan te raden. Afwisselen in fruitsoorten is overigens erg belangrijk. De leukste discussie die ik ben tegengekomen over bananen was deze: ‘A: “Apen eten ze ook, dus het zal wel goed zijn!”’ “B: “Tja, en moet je kijken hoe ze eruit zien!’”

Bananenschillen hebben een verzachtende werking: in de tropen worden bananenschillen bijvoorbeeld gebruikt om de pijn bij een brandwond te verzachten. De schil wordt dan met de binnenkant op de brandwond gelegd.

>> Meer sapjes? Hier staan ze allemaal

Ster advertentie
Ster advertentie