3FM Serious Request

Paus: condoomgebruik soms acceptabel

  1. Nieuwschevron right
  2. Paus: condoomgebruik soms acceptabel
Belangrijk nieuws in de strijd tegen AIDS: de Paus vindt condoomgebruik in sommige gevallen acceptabel. Dat zei hij tegen een Duitse journalist.Nieuwslezer Fleur Wallenburg van de NOS Headlines attendeerde ons op het volgende bericht dat op nos.nl te lezen is:

Paus: condoomgebruik soms acceptabel

De paus vindt dat het gebruik van een condoom aanvaardbaar is in bepaalde gevallen. Dat heeft hij gezegd tegen de Duitse journalist Peter Seewald, die volgende week een boek publiceert met een uitgebreid interview met Benedictus XVI.

De paus vindt condoomgebruik acceptabel als dat bedoeld is om het risico op besmetting met hiv te verminderen. Als voorbeeld noemt hij de homoprostitutie. De uitspraken van de paus duiden op een koerswijziging van het Vaticaan. Vorig jaar wees hij tijdens een bezoek aan Afrika condoomgebruik nog streng af. Het hiv- en aidsprobleem wordt er juist groter door, zei Benedictus toen.

Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis is blij met het nieuwe standpunt van de paus. "Dit is een stap die wij toejuichen", zegt een woordvoerder. Hij noemt het een steuntje in de rug in de aanloop naar de Serious Request-actie van 3FM. Die staat dit jaar in het teken van de strijd tegen hiv en aids.


>> Lees meer op nos.nl

Dit is inderdaad heel belangrijk nieuws. Jaarlijks gaan twee miljoen mensen dood als gevolg van AIDS. Vaak hebben deze mensen kinderen. Dat zijn de stille slachtoffers. Als een belangrijk instituut als de katholieke kerk gaat inzien dat condooms nodig zijn, al is het volgens de Paus in specifieke gevallen, dan is de eerste stap gezet.

>> Meer over deze stille ramp
Ster advertentie
Ster advertentie