3FM Serious Request

Drie tips om zoveel mogelijk statiegeld op te halen

  1. Nieuwschevron right
  2. Drie tips om zoveel mogelijk statiegeld op te halen

Met het geld dat je ophaalt kan het Rode Kruis kinderen helpen die onnodig sterven aan een longontsteking.

Dit is een actie die echt iedereen kan: flessen inzamelen. Help anderen om snel van hun lege flessen af te komen, doneer het statiegeld aan 3FM Serious Request en steun daarmee de jonge slachtoffers van longontsteking. Lees hier meer over het doel.

Skye (10) en Femke (10) uit Landgraaf haalden vorig jaar meer dan 4.000 flessen op voor 3FM Serious Request: "We wilden graag iets goeds doen voor de wereld, omdat 3FM Serious Request in de buurt kwam en wij het een goed doel vonden wilden we graag helpen." Uiteindelijk haalden ze een bedrag van 1665,50 euro op! Met deze drie tips van de meiden maak ook jij jouw actie tot een succes:

Tip 1: Haal alles uit je actiepagina

Ga naar de Kom in Actie-site van 3FM Serious Request, kies de kant-en-klaar actie ‘flessen ophalen’ en maak een actiepagina aan. Personaliseer je pagina met toffe foto's en een beschrijving van je actie. Via de pagina kunnen mensen direct op je actie doneren, stort je gemakkelijk en veilig de opbrengst en heb je toegang tot exclusieve promotiematerialen.

Tip van Skye en Femke: "Plaats regelmatig leuke verhalen en foto's op je actiepagina. Zo weet iedereen hoe het met je actie gaat."

Start een flessenactie!

Tip 2: Promoten, promoten en nog eens promoten

Laat iedereen weten dat jij een flesseninzamelpunt bent. Skye en Femke: "Vertel het aan vrienden en familie, ga langs de deuren in de buurt, deel flyers uit en deel je actiepagina op Facebook."

Dankzij fanatieke promotie haalden de meiden zelfs de plaatselijke krant. De regio Landgraaf bracht dan ook massaal flessen langs voor de meiden: "Elke dag op school was het weer spannend of er weer nieuwe flessen in onze inzamelbox zaten."

Tip 3: Cashen maar

Heb je alle flessen ingezameld? Lever ze in bij de supermarkt in jouw buurt. Deel de foto van jouw inlevermoment op je actiepagina en stort het statiegeld. Heb je je streefbedrag gehaald? Vergeet dan niet een plaat aan te vragen!

De laatste tip van Skye en Femke: "Het allerleukste van onze actie was het persoonlijk afgeven van onze opbrengst bij het Glazen Huis". Wellicht zien we dus ook jou met je cheque voor 3FM Serious Request in december in Breda!

Ging het te snel? Hieronder zet Annemieke alles nog een keer op een rijtje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie