3FM Serious Request

John won een ritje in de Nuna7 in de SR14 Veiling

  1. Nieuwschevron right
  2. John won een ritje in de Nuna7 in de SR14 Veiling

Het was een van de vele toffe items op de 3FM Serious Request Veiling: een ritje in de Nuna7. John was de hoogste bieder. Daarom mocht hij rondjes scheuren in de racewage op zonne-energie.

(Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

Veilingitem

Normaal rijden alleen studenten van de TU Delft in de machine, maar speciaal voor de 3FM Serious Request Veiling maakten ze een uitzondering. John was de hoogste bieder en mocht daarom plaatsnemen achter het stuur.

"Als je eenmaal op die veilingsite zit, blijf je maar doorklikken. Best verslavend. En toen kwam ik ergens helemaal achterin die rit in de Nuna7 tegen. Ik wist meteen dat ik dat item wilde hebben. Auto's zijn bij ons echt wel een dingetje. Iedereen wil een grotere of snellere. Dus toen dacht ik: dit is perfect, want wie heeft er nou ooit in zo'n ding gereden?"

Nuna7

De Nuna7 is een winner. De op zonne-energie aangedreven racewagen won in 2013 de World Solar Challenge, een slopende race die dwars voor Australië voert. De Nuna7 legde daarbij maar liefst 2998 kilometer af. John kon wat dichter bij huis in de wagen rijden. Samen met een vriend mocht hij een circuit bij Rotterdam onveilig maken.

"Je verwacht dat zo'n ding nog een beetje comfortabel is, als ze er zulke lange stukken in rijden. Maar hij is echt heel klein van binnen. En het rijdt heel gek, want je hebt alleen een rempedaal, verder niks. Gas geven doe je met een klein knopje op het stuur. Mijn maat Gert en ik hebben allebei een half uur over het circuit gescheurd. Dat was echt te gek!"

Check de foto's die Hans-Peter van Velthoven maakte

Ster advertentie
Ster advertentie