3FM Serious Request

Young Positives Club in Oeganda

  1. Nieuwschevron right
  2. Young Positives Club in Oeganda
In een vluchtelingenkamp in Oeganda is er een groepje jongeren dat elkaar helpt met het verlies van hun ouders aan aids, de Young Positives Club.Eric Corton is in Oeganda geweest om reportages te maken over de problematiek. In Oeganda zijn er veel kinderen die er door aids alleen voor staan. De kinderen hebben geen verzorging, educatie noch voeding. Ook blijven ze verstoken van enige emotionele ondersteuning, omdat ze door de gemeenschap worden gestigmatiseerd. Aids blijft vaak een taboe. Een lastige situatie op zich, maar helemaal voor kinderen. De toekomst lijkt uitzichtloos voor hen. Ze hebben de hulp van het Rode Kruis hard nodig.

Reportages uit Oeganda

Eric heeft in Oeganda veel indrukwekkende verhalen gehoord van kinderen en vrijwilligers. Het zijn prachtige, ingrijpende reportages geworden, waaruit de dwingende noodzaak van Serious Request blijkt.

Young Positives Club

In een vluchtelingenkamp in Oeganda is er een groepje jongeren dat elkaar helpt met het verlies van hun ouders aan aids, de Young Positives Club. Deze kinderen zijn zelf ook HIV positief en steunen elkaar. Het Rode Kruis hoort op deze manier welke kinderen het hardst steun nodig hebben, de meest kwetsbare kinderen.De kinderen worden ondersteund, maar het is van belang dat ze niet afhankelijk worden van het Rode Kruis. Eric vertelt ook hoe armoede samenhangt met aids.

Reportage: Young Positives Club is een groepje van kinderen die hun ouders zijn verloren en elkaar steunen.Reportage: De kinderen van de Young Positeves Club krijgen rantsoen voor een maand van het Rode Kruis.
Ster advertentie
Ster advertentie