3FM Serious Request

Waar gaat jouw donatie voor 3FM Serious Request naartoe?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar gaat jouw donatie voor 3FM Serious Request naartoe?

Al het geld dat wordt opgehaald met 3FM Serious Request gaat direct naar het Rode Kruis. Zij kunnen er met jouw donatie voor zorgen dat moeders en hun pasgeboren baby's worden begeleid voor, tijdens en na de zwangerschap.

Het geld dat jij hebt opgehaald met bijvoorbeeld een actie, of hebt besteed op de veiling of de webshop wordt gebruikt om babysterfte tegen te gaan. Het Rode Kruis besteedt het geld aan moeders en hun pasgeboren baby's. Iedere zes seconden sterft er ergens op de wereld namelijk onnodig een baby. Met simpele hulp kan dit cijfer terug gedrongen worden.

Wat geef je met 1,50 euro

Elk bedrag is welkom en met 1,50 euro kun je al veel betekenen voor moeders en hun pasgeboren baby. Voor 1,50 euro wordt het kindje van de moeder gewogen, gemeten en gevaccineerd (TBC) door een vrijwilliger van het Rode Kruis.

Wat geef je met 15,00 euro

Met een iets groter bedrag van bijvoorbeeld 15,00 euro krijgen zwangere vrouwen van het Rode Kruis een bevallingspakket. Dit pakket kan in nood gebruikt worden bij een thuisbevalling of worden meegenomen naar het ziekenhuis. In dit pakket zit onder andere naald en draad, een scheermesje (om de navelstreng door te snijden), een plastic zeil, een wasteiltje, (operatie)handschoenen, zeep en luiers. Het zijn simpele, maar essentiële benodigdheden voor een succesvolle bevalling.

Wat geef je met 75,00 euro

Als je 75,00 euro doneert aan 3FM Serious Request levert het Rode Kruis medische instrumenten aan een kliniek. Deze instrumenten worden gebruikt bij een zwangerschapscontrole en zorgen voor een hygiënische bevalling. De medische uitrusting bestaat uit onder andere een (Pinard) stethoscoop, thermometer, hechtmateriaal en een gynaecologische schaar om de navelstreng door te knippen.

Kom In Actie voor 3FM Serious Request

Elke euro telt in de strijd tegen babysterfte. Je kunt zelf ook in actie komen om geld op te halen.

>> Maak zelf een actie aan
>> Bied op een item op de veiling
>> Koop leuke spullen in de webshop

Ster advertentie
Ster advertentie