3FM Serious Request

Milouska doet haar stinkende best in Haïti - reisverslag deel 1

  1. Nieuwschevron right
  2. Milouska doet haar stinkende best in Haïti - reisverslag deel 1

Milouska Meulens, presentatrice van het Jeugdjournaal, reist voor Zapp Goes Serious af naar Haïti om met eigen ogen de gevolgen van de stille ramp te zien.

>> Lees alles over Milouska's reis
>> Lees alles over Milouska's tweede reisverslag
>> Lees alles over MIlouska's derde reisverslag
>> Lees Milouska's vierde reisverslag
>> Lees Milouska's laatste reisverslag

Ook Zapp zet zich tijdens 3FM Serious Request in voor kinderen die sterven aan diarree. Milouska, bekend van het Jeugdjournaal, vertrekt zondag 17 november naar Haïti om zelf te zien hoe groot het probleem is. Net als bij de reis van Eric Corton kun je bij 3FM volgen wat zij meemaakt. 3FM Serious Request zet zich dit jaar in tegen kindersterfte aan diarree. Deze stille ramp kost jaarlijks 800.000 kinderlevens. Door simpelweg de mensen zeep en schoon drinkwater te geven, vermindert de kans op sterfgevallen met bijna vijftig procent.

Milouska houdt een blog bij. Check hieronder haar allereerste ervaringen.

Reisverslag deel 1

'Ready for take off', horen we de gezagvoerder zeggen. Ik wil roepen dat ik helemaal niet ready ben voor deze reis. Want zeg nou zelf: kan je ooit helemaal klaar zijn voor het afvoerputje van de wereld? Een land dat elk jaar weer in de top 3 staat van plekken waar je echt niet wilt zijn, dat is de bestemming.

Een goede reden

Ja, ik heb me voorbereid natuurlijk. Het Rode Kruis laten vertellen wat de grootste problemen zijn waartegen ze strijden daar. En het boek gelezen van ouwe rot in het vak en ervaren Haïti-ganger Hans Jaap Melissen. Word je niet blij van. Alles wat mis kan gaan in een land, gaat mis in Haïti. Ik denk niet dat veel mensen dat weten, want de afgelopen weken kreeg ik blije en enthousiaste reacties als ik zei waar ik heen ging. "Oh lekker, geniet ervan", en "Heerlijk, wil ik ook wel." Maar niemand met een gezond verstand laat liefje en kinderen achter om zonder extreem goede reden lekker even naar Haïti te gaan.

Kindersterfte door diarree

Ik heb wel een extreem goede reden. Ik ga m'n stinkende best doen op een reportage voor Z@pp Goes Serious. Want Haïti is een van de landen waar kinderen doodgaan aan diarree. Dood. Aan diarree. Terwijl het zo makkelijk te voorkomen is.
Daar denk ik maar aan als het fasten your seatbelt-lampje uitgaat en ik m'n iPad pak voor dit stukje. Ready as can be, Captain.

Milouska.

Kom ook in actie

Heel Zapp komt in actie voor 3FM Serious Request. Jij kunt helpen!

Maak meteen je actie aan via zapp.nl/3fm


Ster advertentie
Ster advertentie