3FM Serious Request

Glazen Huis Kenia, it's a wrap

  1. Nieuwschevron right
  2. Glazen Huis Kenia, it's a wrap
Bij ons gaat het Glazen Huis op kerstavond open, hetzelfde geldt voor het Keniaanse Huis. It's over and it was a BIG success!Serious Request Kenia zit erop, it's over! De opbouw had wat voeten in de aarde. Maar toen het geheel eenmaal stond, stond het ook als een (glazen) huis. De Keniaanse DJ's Mbusi, Violessa en Diana hebben een week in een Glazen Huis gezeten om bakken aan awareness te creëren. It worked: big time!

2141 getest: WOW!

In Kenia ging het namelijk niet om geld inzamelen, maar om mensen bewust te maken van de gevolgen en gevaren van aids. Er rust een taboe op de ziekte in het Afrikaanse land en daarom wordt het doodgezwegen. Om de stille slachtoffers te helpen, moet daar heel snel een einde aan komen. Ghetto Radio ging ervoor en dat had effect, want 2141 mensen lieten zich testen! Het doel lag rond de duizend, dus meer dan twee keer zoveel! Ze stonden in de rij, alsof ze geld door de Eindhovense brievenbus wilde kieperen.

Rudy in Nairobi

3FM-DJ Rudy deed verslag van alles wat rond Serious Request Kenia gebeurde. Hij vertelde over het huis dat nog niet stond, maakte een videoreportage over een schokkend weeshuis, belde elke dag met Eindhoven en ga zo maar door. Het was duidelijk: mensen moesten bewust worden van aids en die awareness is er nu dankzij deze actie!

>> Check alles over Rudy in Kenia

It's not over

In Nairobi is er inmiddels awareness, maar om ze écht te helpen, moeten wij geld doneren. Hulp is keihard nodig, biedt dat! Vraag een plaat aan, bied op de veilingstukken... GO!

>> Naar de veiling
>> Vraag een plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie