3FM Serious Request
AVROTROSKRO-NCRV

3FM-luisteraar Michiel (64) met ALS kiest vandaag voor euthanasie

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-luisteraar Michiel (64) met ALS kiest vandaag voor euthanasie

Dit jaar komt 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland. Tijdens de Ochtendshow spraken Rob & Wijnand deze week met Marita, vrouw van ALS-patiënt Michiel. Michiel heeft, zoals vele anderen, de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte verloren en pleegt deze week euthanasie.

ALS-patiënt Michiel

Michiel kreeg in 2021 de diagnose ALS. Door de ziekte vallen zijn spieren één voor één uit waardoor hij niet meer kan praten.

"Michiel gaf workshops en merkte dat hij over zijn woorden begon de struikelen" vertelt Marita. Een tijdje later ging Michiel samen met zijn vrouw langs bij hun dochter in Amsterdam. Michiel zat op zijn telefoon en zag een nieuwsbericht over George Kooymans van Golden Earring die ALS had. Toen de dochter van Michiel en Marita zich afvroeg wat deze ziekte inhoudt, ging Michiel op onderzoek uit en schrok hij van de overeenkomsten tussen de beschreven symptomen van de ziekte en waar hij zelf last van had. Het balletje begon te rollen en in een korte tijd zaten Marita en Michiel bij de neuroloog, waar hij na een reeks testen de diagnose ALS kreeg.

Na de diagnose ging het steeds slechter met Michiel, zijn spieren vielen 1 voor 1 uit en hierdoor kan hij veel dagelijkse dingen niet meer zonder hulp. Hierdoor werd het leven voor hem steeds moeilijker en heeft hij nu het besluit genomen om euthanasie te plegen.

Check hier het hele gesprek bij Rob en Wijnand in de Ochtendshow:

Rob & Wijnand en de Ochtendshow

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie