3FM Serious Request

Lise kan niet van haar dochter houden

  1. Nieuwschevron right
  2. Lise kan niet van haar dochter houden

Eric Corton spreekt in de hoofdstad Bogota met Lise, een meisje uit volgens eigenzeggen een doorsnee Colombiaans gezin. Totdat ze het slachtoffer werd van seksueel geweld en haar leven veranderde.

In de omgeving waar Lise opgroeide waren er spanningen tussen gewapende groeperingen. Bomaanslagen, schietpartijen, het was er aan de orde van de dag. Een constante dreiging van gevaar lag er altijd op de loer. Op zoek naar een baantje als kok ging het voor haar dan ook mis:

De gewapende groepering die haar inlijfde hield haar langere tijd binnen de gelederen en misbruikte haar stelselmatig. Toen ze ziek werd en zwanger bleek te zijn, hielp een man haar te ontsnappen. Ze kreeg, tegen haar wil in, toch het kindje en had daar bijzonder veel moeite mee. Opvang, fysieke en mentale ondersteuning door het Rode Kruis hielpen haar verder en stelden haar in staat aan een nieuwe toekomst te bouwen. Het gaat maar moeizaam, want ze voelt zich nog steeds een voorwerp, een waardeloos ding.

Toen haar kind nog klein was kon ze maar moeilijk naar haar dochtertje kijken. Tot haar oudste dochter haar wakker schudde. De liefde is er nu, maar de vader van haar dochter, de man die haar verkrachtte, heeft haar weer gevonden en bedreigt sindsdien haar met de dood. Hoe hij haar vond, is ongelooflijk maar waar:

Meer reportages van Eric Corton in Colombia

Ster advertentie
Ster advertentie