3FM Serious Request

3FM Talents steken koppen bij elkaar en schrijven 'Satellites' voor 3FM SR20

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talents steken koppen bij elkaar en schrijven 'Satellites' voor 3FM SR20

Speciaal voor 3FM Serious Request: Never Walk Alone hebben meerdere 3FM Talents samen het nummer 'Satellites' geschreven. Deze gelegenheidsformatie bestaat uit (bandleden van) Áslaug, Queen's Pleasure, Tape Toy, WIES, Ten Times A Million en Tim Dawn.

De 'Kom In Actie' Gelegenheidsband

De 3FM Talent-acts besloten dat ze graag iets bij wilden dragen aan de actie. En ja, hoe kan dat beter dan door muziek? In anderhalve week schreven de muzikanten daarom gezamenlijk een nummer, met behulp van ontelbare telefoontjes en videogesprekken. Leuk zo'n spontaan idee, maar daar komt nog flink wat organisatievermogen bij kijken in tijden van corona.

"De één maakt een tekst, de ander een melodie, weer een ander de akkoorden. Er is veel gediscussieerd via online meetings, voicememo's en andere berichten. Maar ook al komen we allemaal vanuit verschillende genres werkt dit echt heel erg goed."

"We hadden een gemeenschappelijk doel en dat was een nieuwe sound creëren voor de 'kom-in-actie-gelegenheidsband'. Supersexy naam natuurlijk."

Alles via de satelliet

Op de vraag waarom de track 'Satellites' heet, zegt Áslaug het volgende: "We hebben gekeken naar de saamhorigheid binnen de samenleving. Hoe we met z'n allen deze tijd doorkomen. We slepen iPads naar verpleeghuizen om maar in contact te kunnen blijven met onze opa's en oma's en spreken elkaar misschien wel meer dan voor de crisis..."

Check hieronder de track of check 'm hier via Spotify.

Help mee

Wil jij nou ook het Rode Kruis steunen? Dat kan door direct te doneren of een plaat aan te vragen, 'Satellite' bijvoorbeeld, via de knoppen hieronder.

DONEER

VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Ster advertentie
Ster advertentie