3FM Serious Request

"Wij lopen mee om te voorkomen dat andere meiden ook slachtoffer worden"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Wij lopen mee om te voorkomen dat andere meiden ook slachtoffer worden"

Nog 8 dagen te gaan tot 3FM Serious Request: The Lifeline weer begint! Dit jaar lopen de dj-teams van Goes naar Groningen en halen we met zijn allen geld op voor het Rode Kruis, die daarmee slachtoffers van mensenhandel helpt. 3FM-dj Angelique sprak Nora, die samen met een aantal slachtoffers meeloopt met The Lifeline.

>> Meld je ook aan om een etappe mee te lopen

Preventie is belangrijk

Nora werkt bij Stichting Koraal, een stichting die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij behandelen meerdere meiden die zelf te maken hebben gehad met mensenhandel. Een groep medewerkers en cliënten gaat de etappe van Berg Op Zoom tot Roosendaal meelopen en Nora vertelt waarom.

"Toen we zagen dat dit het doel was en dat we mee konden lopen, waren de meiden meteen enthousiast. Ze willen het doen om te voorkomen dat dit andere mensen ook overkomt, dat zij ook slachtoffer worden. Preventie is belangrijk, we willen dat het onder de aandacht komt."

Seksuele en criminele uitbuiting

De meiden die te maken hebben gehad met mensenhandel zijn tussen de 12 en 27 jaar oud. De meesten zijn seksueel uitgebuit, maar sommigen ook crimineel. Nora: "Zij moesten bijvoorbeeld drugs verhandelen of verplaatsen. Sommige meiden zaten jarenlang vast en werden gedwongen om seks te hebben met mensen. Door hun verstandelijke beperking zien ze minder snel dat bepaald gedrag het doel heeft om hen tot iets te dwingen. Dat maakt ze een stuk kwetsbaarder."

De groep laat zich sponsoren voor de etappe die ze meelopen en hebben daarmee nu al 1100 euro opgehaald. Maar daar kan meer bij! Support deze meiden en laat hier een donatie achter op hun actiepagina.

Steun 3FM Serious Request: The Lifeline

Er zijn verschillende manieren waarop je iets bij kunt dragen aan 3FM SR19. Hieronder vind je ze op een rijtje!

1. Vraag een plaat aan
2. Doneer direct
3. Doneer aan een actie van iemand anders
4. Begin een eigen actie en haal donaties binnen
5. Loop een etappe mee en laat je sponsoren
6. Bied op een veilingitem
7. Zamel geld in & kom naar een Chequepoint om de cheque te overhandigen!

Ster advertentie
Ster advertentie