3FM Serious Request

Roland verloor zijn vader aan corona: "Hij wilde dolgraag verder leven, maar kreeg geen IC-plek"

  1. Nieuwschevron right
  2. Roland verloor zijn vader aan corona: "Hij wilde dolgraag verder leven, maar kreeg geen IC-plek"

Frank en Eva spraken luisteraar Roland, die deze week zijn vader verloor aan de gevolgen van het coronavirus.

COVID-19

Waar Pasen bij veel families uitbundig wordt gevierd, zat dat er voor Roland dit jaar niet in. Op Tweede Paasdag moest hij de huisartsenpost bellen voor zijn 78-jarige vader, hij voelde zich niet goed. Er waren vermoedens van COVID-19 en die bleken te kloppen. Bij de ziekenhuisopname was meteen duidelijk dat Rolands vader niet in aanmerking kwam voor een IC-plaats. "Zijn conditie was dermate slecht dat dat bij voorbaat al gezegd werd, ‘hij mag niet naar de IC’. Terwijl hij eigenlijk zelf… heel erg dolgraag wel verder wilde." Binnen 72 uur tijd kwam het telefoontje dat Rolands vader was bezweken aan het virus.

Toen Roland en zijn familie bezig waren met rouwkaarten en het voorbereiden van de uitvaart, werd duidelijk dat ze geen bloemen wilden krijgen. Roland: "Wij doen wel bloemen, we zorgen dat er een mooi boeket op zijn kist komt te liggen, maar voor de rest hoeven er geen bloemen op. We willen liever dat mensen dan gaan doneren aan jullie actie, Never Walk Alone, voor dat klote kut coronavirus onder de knie te krijgen. "

Zo stil

Roland vroeg 'Zo Stil' aan van BLØF, omdat er ook een stukje tekst uit dat nummer op de rouwkaart staat. "Mijn dochter heeft hetzelfde nummer aangevraagd voor 25 euro. Het zijn kleine beetjes, maar het zijn druppeltjes. En elk druppeltje is er een."

We dragen Roland een warm hart toe en wensen hem en zijn familie veel sterkte in de komende tijd.

3FM SR20: Never Walk Alone

De gevolgen van het coronavirus zijn allesomvattend. Het Rode Kruis biedt hulp tijdens deze pandemie, maar daar hebben ze jouw hulp bij nodig. Geef wat je kunt missen, alleen met zijn allen krijgen we dit virus eronder.

DONEER NU

VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Ster advertentie
Ster advertentie