3FM Serious Request

Mafa's verhaal doet Eric gruwelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Mafa's verhaal doet Eric gruwelen

Stelselmatig misbruikt worden, gegeseld worden met een riem en onder schot gehouden worden. Mafa onderging het allemaal van haar elfde tot haar dertiende. Nu, een paar jaar later, vertelt ze Eric erover.

In een busje getrokken, gedrogeerd en daarna verkracht en al gedumpt op straat. Het overkwam Mafa op haar elfde. Daar bleef het niet bij, want ze werd vervolgens jarenlang stelselmatig verkracht. Inmiddels is ze zestien jaar, door het Rode Kruis geholpen en reisde ze door Colombia naar Bogota om Eric haar verhaal te kunnen vertellen.

Doordat ze door haar ontvoerders verdoofd werd, had ze geen idee wat er met haar gedaan was. Maar dat dit absoluut niet hoorde was haar meer dan duidelijk. Schaamte nam de overhand en ze durfde haar moeder niets te vertellen. Tot ze instortte en ze het aan haar wel moest vertellen.

Mafa lijkt er makkelijk over te kunnen praten als Eric het met haar over haar misbruik heeft, maar dat heeft voor haar lang geduurd. De psychologische hulp die ze via het Rode Kruis aangeboden kreeg heeft haar verder geholpen, net als de studie die ze nu volgt dankzij hen.

Meer reportages van Eric Corton in Colombia

Ster advertentie
Ster advertentie