3FM Serious Request

De Jeugd van Tegenwoordig trapt poging langste concert ooit af

  1. Nieuwschevron right
  2. De Jeugd van Tegenwoordig trapt poging langste concert ooit af

De Jeugd van Tegenwoordig geeft het allereerste optreden tijdens de recordpoging om het langste concert ooit neer te zetten voor 3FM Serious Request.

Onder de naam Serious Record wil de Friese school D'drive, Poppodium Romein en Podium Astriks het wereldrecord van het langste concert ooit vestigen. De Jeugd van Tegenwoordig trapt de poging op 6 december af met een eerste optreden.

De Jeugd trapt wereldrecordpoging af

Het record van het langste concert staat nu op 360 uur, wat gelijk staat aan 15 dagen en nachten non-stop muziek. Studenten van D'drive willen dit verbeteren. Het geld dat ze met deze actie ophalen gaat volledig naar 3FM Serious Request. De Jeugd trapt het feestje af. Verder zijn tot nu toe ook Stevie Ann, Handsome Poets, Amsterdam Klezmer Band, Make Believe en Jacco Gardner als meewerkende artiesten bevestigd.

Te verbreken record: 360 uur

Na het optreden van De Jeugd van Tegenwoordig in Stadschouwburg de Harmonie, gaat het feest verder in Podium Asteriks. Serious Records verplaatst op 13 december met een lopend optreden naar Poppodium Romein. Daar moet dan op 21 december, na 363 uur non-stop live muziek, rond 23:00 uur het record verbroken zijn.

Help mee met het langste concert

Het Guinness Book of Records stelt strenge eisen aan de recordpoging. Er moeten constant minstens tien bezoekers staan en tussen de nummers door mogen bands een pauze houden van maximaal dertig seconden. Meewerken aan de recordpoging? Meld je aan via de Serious Record website.

Ster advertentie
Ster advertentie