3FM Serious Request

Klaas stuurt Chris en Lisa naar aidspatiënten in Zuid-Afrika

  1. Nieuwschevron right
  2. Klaas stuurt Chris en Lisa naar aidspatiënten in Zuid-Afrika
3FM-DJ Klaas van Kruistum presenteert ook het TV-programma Bestemming Onbekend en stuurde Chris en Lisa naar Zuid-Afrika. Zij zagen met eigen ogen wat aidspatiënten doormaken.De zusjes Chris (18) en Lisa (19) hobbelden over het vliegveld op weg naar een zonnige eindexamenvakantie in Rome. Dat leek allemaal in kannen en kruiken... totdat 3FM-DJ en presentator van het TV-programma Bestemming Onbekend Klaas van Kruistum opdook.

Bestemming onbekend

Klaas had een enveloppe in zijn hand met daarin een bestemming, maar welke hield hij geheim. Chris en Lisa durfden het aan en verruilden Rome voor... Zuid-Afrika! In plaats van het Colosseum en de Sint Pieter kregen ze hele andere dingen voorgeschoteld.

Aidspatiënten

Alles behalve een relaxvakantie, het werd een HIV-stage middenin Rammalotsi, een groot township met 90.000 inwoners waarvan 40% HIV-positief is. Er sterven dagelijks mensen aan aids en de wijk telt honderden aidswezen die worden opgevangen in een kinderhospice. Met eigen ogen zagen de zusjes hoe de situatie daar is... Bij vlagen schokkend, bizar, surrealistisch, maar in ieder geval een goed beeld. Kijk de aflevering terug.

Ster advertentie
Ster advertentie