3FM Serious Request

Annie haalt water voor haar moeder

  1. Nieuwschevron right
  2. Annie haalt water voor haar moeder

Kinderen zijn noodgedwongen om mee te helpen binnen het gezin om rond te komen. Zo ook kleine Annie, die water haalt voor haar moeder en zieke broer en zus

Aan de rand van de rivier treft Eric een klein meisje die druk in de weer is met het vullen van een jerrycan met vervuild water. Dat doet ze twee keer per dag en brengt ze dan terug naar huis, om zo te kunnen koken en wassen.

Annie helpt haar moeder mee

Hoe klein ze ook is, kleine Annie moet meehelpen in het gezin, omdat haar moeder nog meer kinderen heeft. Twee kinderen van hen zijn ziek en hebben zorg en aandacht nodig, waar weinig tot geen geld voor is.

Schoon drinkwater en goede latrines

Mensen weten dat water uit de rivier niet goed voor hen is en dat er op een paar plekken schoon drinkwater verkrijgbaar is. Geld hiervoor ontbreekt echter in de meeste gevallen.

Ook latrines - een gat in de grond met een steen erop als deksel - zijn van slechte kwaliteit of niet goed aangelegd. Vliegen duiken erin en vliegen vervolgens op eten, wat daardoor besmet raakt.

Gebrek aan informatie en hygiëne

Eric loopt langs de rivier en treft een slechtplek. Iedere dag worden daar kippen, geiten en runderen geslacht en het bloed loopt heuvel af het water in. De rest van het bloed droogt op en trekt vliegen aan. Het wordt niet schoongemaakt en wordt zo een bron van infecties. Een gebrek aan informatie over hygiëne en besmetting maakt dat dit bij kan dragen aan diarree.

>> Naar het overzicht van Erics reportages
>> Kijk hier hoe je kunt helpen. Doneer of doe mee

Ster advertentie
Ster advertentie