3FM Serious Request

Sapje nummer zeventien: De miserabele moestuinshake

  1. Nieuwschevron right
  2. Sapje nummer zeventien: De miserabele moestuinshake

Knoflook, spruitjes, witlof...Het een-na-laatste sapje klinkt niet erg aanlokkelijk. Nee, nummer zeventien is een pittige!

Een hele moestuin zit er in de Coco Yellow. Een vloeibaar kerstdiner? Nou nee. Een paar lepels kokosmelk kunnen de zaak niet redden. Met verbeten gezichten proostOverviewen de drie DJ's op hun aanstaande sapjesverlossing.

Code Geel

Bij de eerste slok gaan ze écht bijna over hun nek. Woede en verbijstering vlamt uit hun ogen en via hun mond de ether in. Gelukkig weten ze alle drie het vuige goedje net binnen te houden. Maar ook maar net. Nog eentje te gaan!

Ben jij zo iemand die zegt: Nou, dat lijkt me wel wat, zo'n Coco Yellow sapje?

Ingrediënten (voor 0,33 cl)

30 gram spruitjes (schoongemaakt)
5 blaadjes witlof
½ stuk gele biet
8 stuks zwarte olijven zonder pit uit pot en 90 gram olijftak
¼ stuk van een teentje knoflook
1 stuks kokosnoot ( alleen de kokosmelk heb je nodig )

• Maak de spruitjes schoon, was de 5 blaadjes witlof en de gele biet.
• Schil de gele biet en snijd in kleinere stukjes.
• Pel het knoflook en snijd de uiteindjes er af.
• Breek de kokosnoot open met de achterkant van een mes en vang het vocht op.
• Zeef de kokosmelk in een bolzeef.
• Houd de kokosmelk even apart. Verder mogen alle ingrediënten samen in de blender.
• Zeef het sap.
• Voeg de kokosmelk toe tot de gewenste hoeveelheid is bereikt.

Ster advertentie
Ster advertentie