3FM Serious Request

Wie staan er op de Grote Markt vandaag?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie staan er op de Grote Markt vandaag?

Het is gezellig druk op de Grote Markt in Breda waar het Glazen Huis staat. Uit heel Nederland zijn mensen hierheen gekomen voor 3FM Serious Request. Maar wie zijn het? We zochten het uit!

VMBO school De Rotonde uit Breda

Honderden jongeren met witte hesjes aan houden borden omhoog met de zin: De Rotonde wenst jullie een vrolijke kerst en een Happy New Year. Docent Chantal Nooitgedagt legt uit: "We hadden een actie: De DJ waar je nog wat van kan leren. Daar hebben we heel veel geld mee verzameld voor 3FM Serious Request, en dat wilden we op een ludieke manier aanbieden."

De snor van de directeur

Docent Chantal: "We hebben 5000 euro aan kunnen bieden. Dat bedrag hebben we opgehaald met een heleboel toffe acties. De snor van de directeur is afgeschoren voor 115 euro. We hebben een veiling gehouden, er zijn illustraties verkocht, broodjes, het hele jaar zijn er flessen ingezameld. Je kon je kamer op laten ruimen door een docent, en er was een docent die je van en naar school bracht met de auto."

Thomashuis Oosterhout

De bewoners van het Thomashuis in Oosterhout, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, hebben heel hard hun best gedaan voor 3FM Serious Request. Begeleider Masscha Sparrenboom legt uit wat ze allemaal gedaan hebben: "We zijn vanaf september aan het knutselen met z'n allen. We hebben met hout gewerkt en bijvoorbeeld vogelhuisjes gemaakt, kralenkettingen, windvangers voor de tuin, kaarten, kerstversieringen in de boom, van alles en nog wat."

Kleine prijs

Alles werd voor een kleine prijs verkocht op een lokale markt. Het duurste artikel was vijf euro. Mascha: "Mensen konden ook raden hoeveel knikkers er in onze knikkerpot zaten, daar hebben mensen grof voor geboden. De kunst was eigenlijk dat onze bewoners het zelf konden maken. Eigenlijk hebben we zo het geld bij elkaar geknutseld en gespaard voor 3FM Serious Request! We hebben 500 euro opgehaald, en daar zijn we heel trots op."

Stoelendance

Rennen, dansen en die laatste stoel veroveren, dat gebeurt er bij de Stoelendans op de Grote Markt. Thijs van Poppel heeft het mede georganiseerd: "We doen vandaag de Bredance Stoelendance. In het najaar tijdens de studentenintro hebben we dit voor het eerst gedaan, ook hier op de Grote Markt. Dat was een groot succes, dus dachten wij: laten we dit tijdens 3FM Serious Request weer doen!"

Neem je eigen stoel mee

Voor vijf euro kun je meedoen, voor vijftien euro mag je de stoel ook mee naar huis nemen. Er is al behoorlijk wat geld opgehaald, maar ze zijn nog niet klaar, vertelt Thijs: "We staan nu op de Grote Markt, maar we hebben ook op een paar plekken buiten het centrum gestaan, dat was een stuk lastiger. Hier blijft iedereen staan kijken en iedereen vind het mooi om te zien. We hopen dat het vanaf nu volle bak geld binnen harken wordt, voor het goede doel!"

Het Glazen Huis staat tot en met zaterdagavond 24 december op de Grote Markt in Breda. Kom jij ook langs?

Ster advertentie
Ster advertentie