3FM Serious Request

Belgische Glazen Huis geopend: 3.649.595 euro

  1. Nieuwschevron right
  2. Belgische Glazen Huis geopend: 3.649.595 euro
Serious Request is natuurlijk begonnen in Nederland, maar is inmiddels uitgegroeid tot een Europees fenomeen. Ook dit jaar is het Glazen Huis in Nederland niet de enige van Europa.
In 2009 stond er niet alleen een Glazen Huis in Groningen, maar ook in Zwitserland, Zweden, België en Kenia werd er een glazen studio neergezet om daar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Zie hieronder een overzicht van de huizen.

België: Music For Life

Studio Brussel doet al jaren mee met Serious Request. Samen met de BRT organiseren zij voor de vijfde keer Music 4 Life. Ook de Belgen startten de hele mallemolen op 18 december. Het Glazen Huis- met een zachte g- stond in Gent! De Belgen haalden 3.649.595 euro op. Wat geweldig!

>> lees meer over Music For Life


Zweden: Musikhjälpen

De Zweden zijn ook geen groentjes meer wat betreft Serious Request. Zij doen voor de tweede keer mee met Musikhjalpen. Op 14 december stapten drie DJ's van radiozender P3 de glazen drempel over in Gothenburg. Op 20 december is daar de deur weer geopend.
Het huis is onderhand alweer afgebroken. De opbrengst was ruim een half miljoen euro

>> Lees meer over de opbrengst van Zweden
>> meer over Musikhjalpen (in het Zweeds!)


Zwitserland: Jeder Rappen Zählt

Het Duitssprekende gedeelte van Zwitserland ist auch dabei! Voor het eerst! Radiostation DRS 3 organiseerde samen met Schweizer Fernsehen 'Jeder Rappen Zählt', van 14 tot en met 19 december.

De Zwitsers hebben ruim 7 miljoen Zwitserse franken opgehaald. Dat is 4,7 miljoen euro.

>> Lees meer over de opbrengst Zwitserland
>> Lees meer over Jeder Rappen Zählt (im Deutch)


Kenia: Serious Request Ghetto Radio uit Kenia heeft zich vorig jaar al aangesloten bij het Serious Request concept. Ook dit jaar sloten drie Keniaanse DJ's zich vrijwillig op in een Glazen Huis in Nairobi. Daar begonnen ze, net als in Nederland, op 18 december. Helaas blies een fiks stormpje het huis omver. De DJ's moesten de actie afmaken in een hotel. De actie loopt daar af om 24.00 uur Nederlandse tijd

>> Naar de site van Serious Request Kenya Part 2Ster advertentie
Ster advertentie