3FM Serious Request

Marco Borsato op bezoek

  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Borsato op bezoek
Met eigen ogen heeft Marco Borsato de nare, nare, nare situatie in Sierra Leone mogen aanschouwen. Hij is er stil van, maar kwam er woensdagochtend meer over vertellen.
Marco Borsato heeft een zwaar jaar achter de rug, maar dat staat in geen verhouding tot de ellendige situatie in onder andere Sierra Leone. Net als Eric Corton is hij naar Sierra Leone afgereisd en heeft het met eigen ogen gezien. Woensdag kwam hij er meer over vertellen in het Glazen Huis.

Schrijnende situatie

Marco is ambassadeur van War Child en was in 'Sierra' (Marco mag Sierra zeggen). Hij was onder de indruk van hoe het is in het arme Afrikaanse land. Malariamuggen krijgen 'onder de evenaar' alle vrijheid, simpelweg omdat er geen geld, voorlichting of hulp is. Daar moeten we wat aan doen! En daar zijn we mee bezig met Serious Request.


Onder de indruk

Het werd een bezoekje in een warme studio. 'Een van de mooiste goede doelen-actie van Nederland,' vertelt Marco, 'We kunnen niet genoeg geld ophalen!'

Lunchen met Marco

Verder bood Marco een bijzonder veilingstuk aan. Je mag namelijk lunchen met Marco! Gerard had wel zin in een lekkere boterham, dus wilde zich meteen al inschrijven. Daarna vroeg hij de speciale kerstsingle van VanVelzen en Miss Montreal aan. Weer een mooi moment.

>> Naar de veiling

Cortons reisverslagen

Ook Corton is naar Sierra Leone geweest en nadat hij terug was, is hij niet stil blijven zitten. Hij heeft opnames gemaakt en hier mooie, ontroerende reportages gemaakt. Luister gewoon zelf, want Eric vertelt hoe het is in Sierra Leone zoals alleen hij dat kan.

Het dorp Bangaffa
Gevangen in de valei tussen de zee en de bergen ligt het dorp Bangaffa. Er is een healthcentre, waardoor mensen uit de regio en ver daarbuiten nog enige vorm van hulp en voorlichting krijgen. Kinderen en zwangere vrouwen krijgen voorrang, omdat zij het minst bestand zijn tegen malaria.
Ellendig kinderziekenhuis
Eric bezoekt een kinderziekenhuis in Freetown. Op het oog lijkt het er nog redelijk uit te zien, een Donald Duck aan de muur, maar schijn bedriegt. Naar mate het bezoek vordert, grijpt het bezoek Eric naar de strot en maakt hem nederig naar het leven.

>> Beluister alle reportages van Eric

Overtuigd? Steun!

Als je nog niet overtuigd was van het feit dat er wat gedaan moet worden, dan is het nu toch wel zo ver? Steun Serious Request! Dat kan op eindeloos veel manieren!

>> Vraag een plaat aan
>> Doneer direct
>> Shop voor Serious Request
>> Bied op de veiling


Ster advertentie
Ster advertentie