3FM Serious Request

Triple-O helpt aidswezen in Kenya

  1. Nieuwschevron right
  2. Triple-O helpt aidswezen in Kenya
Het doel van Serious Request 2010, geld inzamelen voor weeskinderen door Aids, is erg belangrijk. Dat onderschrijven ook de mensen van vrijwilligersorganisatie Triple-O. Zij zijn in Kenia enkele jaren terug begonnen met het opvangen van kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids.Het is een ongelooflijk groot probleem, de ziekte aids die de ouders van ontelbare kinderen heeft weggenomen en ze als wees achter hebben gelaten. Triple-O is blij dat 3FM en het Rode Kruis zich in 2010 voor dit doel hebben ingezet. De organisatie Triple-O heeft sinds enkele jaren veel ervaring met het helpen van deze wezen en ziet de omvang van het probleem is en wat er aan gedaan moet worden.

Wat doet Triple-O?

Ik wil uiteraard graag een verhaaltje schrijven over ons project.
Wij denken dat wij t.o.v. andere AIDS-wezen-stichtingen uniek zijn doordat we trachten de kinderen in hun eigen ouderhuis
te houden zodat de sociale controle van de omgeving op hen van toepassing is.
Wij verzorgen dat zij probleemloos naar school kunnen gaan en dat er eten op de plank is.]
Wij "pamperen"de caretakers zodat ze zo lang mogelijk blijven leven en daarmee de meest elementaire zorgen :
Eten en drinken, niet bij de wezen liggen.
Door deze aanpak hebben we kunnen vaststellen dat alle wezen/leerlingen op de middelbare school zijn overgegaan.
De derde klas van de middelbareschool 53 leerlingen, hier gingen 26 leerlingen over en bleven er 27 zitten.
"Onze" kinderen behoorden bij de 20 besten van de klas.

Onze zorg voor de caretakers en wezen is zodanig dat ereen redelijke hut is, dat er een bed met een muskietennet is en dat er 's avond solarlicht in de hut is zodat er gestudeedr kan worden.

De kosten van de organisatie, inclusief vliegreizen en autovervoer, wordt door de leden zelf gedragen. Door scherp op de kosten te letten kunnen we elke wees voor ca. 5 Euro per week.Het idee

Cees Visscher, één van de oprichters van Triple-O: "Wij denken dat wij ten opzichte van andere AIDS-wezen-stichtingen uniek zijn doordat we trachten de kinderen in hun eigen ouderhuis te houden zodat de sociale controle van de omgeving op hen van toepassing is."

In de praktijk

Dat betekent in de praktijk dat de wezen in hun eigen omgeving blijven, als het kan ook in hun eigen huis en dat ze naar school kunnen blijven gaan. Dat is erg belangrijk, want naar school gaan maakt hun kans op een toekomst veel groter.

Triple-O zorgt ervoor dat de kinderen en hun caretaker (verzorger) een dak boven hun hoofd hebben. Wat er op neer komt dat ze in een redelijke hut kunnen wonen. Daarin hangt in elk geval een muskietennet, want Serious Request 2009 heeft geleerd hoe belangrijk dit is om malaria te bestrijden. En omdat het zo belangrijk is dat de kinderen kunnen leren, is er ’s avonds in de hut solarlicht.

De leden
De organisatie bestaat uit heel betrokken leden. Ze steunen het project door en door en de kosten die Triple-O zelf maakt, zoals het vervoer naar de locatie betalen de leden zelf. Uiteindelijk willen ze een locale afdeling van Triple-O op de plek zelf opzetten, zodat er zo min mogelijk geld verloren gaat en er dus zo veel mogelijk naar de wezen gaat die het hard nodig hebben. Meer weten over Triple-O? Kijk dan op de website van de organisatie.

>> Naar Triple-O
Ster advertentie
Ster advertentie