3FM Serious Request

Hier doen we het voor tijdens 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Hier doen we het voor tijdens 3FM Serious Request

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Wijnand in Ivoorkust

3FM-DJ Wijnand Speelman reisde voor 3FM Serious Request af naar Ivoorkust om deze stille killer van dichtbij te zien. Hij reisde van dorpje naar dorpje op zoek naar de verhalen. Dit resulteerde in een heleboel indrukwekkende reportages.

Zoals die over Felicien, die huilde van geluk toen haar baby werd gered. Of die over Ernest uit Ivoorkust, die twee kinderen verloor aan longontsteking. Of die over Silvie, die met haar zes kinderen in een hutje van zes vierkante meter woont.

>> Beluister hier alle reportages

Wat is de impact van een longontsteking

Hoe kan Longontsteking voorkomen worden?

Deze kinderen kunnen gered worden met de juiste behandeling én goede informatie. Voorkomen en genezen is cruciaal, maar helaas niet vanzelfsprekend. Ouders beschikken vaak niet over de juiste kennis en hebben ook nog eens slechte toegang tot goede medische zorg en levensreddende antibiotica.

Het Rode Kruis geeft voorlichting in Ivoorkust

Wat doet het Rode Kruis?

Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. Het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen. Vrijwilligers informeren ouders over het belang van goede (borst)voeding, hygiëne en een rookvrij huis.

Voor wie we het geld dus inzamelen? Nou, voor haar bijvoorbeeld

Maar ook voor hem

En voor zijn gezin

Kom in actie voor 3FM Serious Request 2016

Met 3FM Serious Request 2016 willen 3FM en het Rode Kruis de overlevingskans van vele jonge kinderen in ontwikkelingslanden vergroten, zodat zij een eerlijke kans krijgen om op te groeien. Jij kan ook in actie komen door een eigen actie op te starten, een plaat aan te vragen of simpelweg geld te doneren. Gebruik daarvoor de Rode buttons hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie