3FM Serious Request

Dag vijf in Nairobi begint angstig

  1. Nieuwschevron right
  2. Dag vijf in Nairobi begint angstig

Even angst om Ebola, gelukkig onnodig.

De schrik zat er even goed in gisteravond en vanmorgen. Gister overleed plotseling een vrouw in Nairobi aan hevig bloeden - gezegd werd uit ogen, oren, en de meeste andere lichaamsopeningen. Deze symptomen komen voor bij gevallen van Ebola - een virus waarbij zo'n tachtig procent kans op overlijden is, waar nog geen medicijn tegen bestaat en besmettelijk is door contact met lichaamsvocht. De angst groeide toen bekend werd dat de vrouw serveerster was in een hotel in Nairobi, niet ver van het Glazen Huis, en bovendien dezelfde dag nog op een drukke markt werd gezien. Het hotel bleef open, wel is direct een aantal mensen in quarantaine gebracht, waaronder haar familieleden en de taxichauffeur die haar naar het ziekenhuis reed.

Ministerie: 'absoluut geen Ebola'

Ook bij het Glazen Huis was het even gesprek van de dag. Gelukkig onnodig, zo bleek vanmorgen. Het ministerie van Gezondheid verzekerde dat uit autopsie is gebleken dat het niet om Ebola ging maar om hematemesis, wat het braken van bloed is. Kenianen - en ikzelf ook - kunnen weer opgelucht ademhalen.


Dag vijf begonnen
Ondertussen is dag vijf van Serious Request Kenia in volle gang. De DJ's houden het prima vol en het plein voor het Glazen Huis staat continu ramvol. Met vandaag op het programma onder andere danswedstrijden, comedy en - een beetje ironisch - een eetwedstrijd. Meer over Serious Request Kenia, filmpjes en live-beelden vanuit Kenia, vind je op de pagina van Rudy Mackay.

Ster advertentie
Ster advertentie