3FM Serious Request

Typhoon maakt themalied 3FM SR15: 'Niet Weglopen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Typhoon maakt themalied 3FM SR15: 'Niet Weglopen'

Giel had zojuist in zijn ochtendshow de primeur: Typhoon neemt het 3FM SR15-themalied voor zijn rekening!

Hoorde je nu net een nieuwe track van Typhoon voorbijkomen? Jazeker! Het officiële 3FM Serious Request-themalied 'Niet Weglopen' kreeg zijn officiële release bij Giel in de ochtendshow. De track is vanaf vandaag overal te downloaden en te streamen. De opbrengsten van dit nummer gaan, uiteraard, naar 3FM Serious Request 2015.

'Ik ben er nog'

Vorig jaar schreef Jacqueline Govaert het 3FM Serious Request themanummer ‘Make More Sound’. Met deze track zet Typhoon zich dit jaar in voor miljoenen kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

"Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp ook langer blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!"
- Typhoon

Voor de lange termijn

Typhoon schoof aan bij Giel om 'Niet Weglopen' te bespreken. Hij vindt het belangrijk om een hoopvolle boodschap uit te dragen, eentje die getuigt van medeleven.

Ook ná de noodhulp is er moeite en energie nodig om klaar te blijven staan voor deze jongeren: "Ik heb geprobeerd om het op een persoonlijk level te bekijken. Ik herken ergens wel dat de 'nieuwe dingen' het leukst zijn, maar als de roze bril afgaat moet je er ook zijn." Het hele gesprek luister je hier terug:

Stille Ramp

Met 3FM Serious Request 2015 zetten wij ons in voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst. Dit doen zij door het bieden van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien.

Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Domien, Giel en Paul geven ze vanuit het Glazen Huis in Heerlen met 3FM Serious Request een stem. Keep them going!

Wil jij weten wat je kunt doen om deze jongeren te helpen? Michiel Veenstra legt het je graag uit.

Ster advertentie
Ster advertentie