3FM Serious Request

Verhaal uit Oeganda: Nerima

  1. Nieuwschevron right
  2. Verhaal uit Oeganda: Nerima
Eric Corton ontmoette de 24-jarige Nerima. Op haar zestiende was ze opeens wees én verzorger van haar zusje. Uit wanhoop is ze de prostitutie ingegaan. Bekijk, beluister en lees het heftige verhaal van Nerima.

Eric Corton in Oeganda

Kinderen zijn de stille slachtoffers van de aids-problematiek. Doordat die kinderen hun ouders zijn verloren aan aids staan ze er helemaal alleen voor. Het Rode Kruis heeft vrijwilligers opgeleid, die deze kinderen begeleiden en hen op deze manier weer een toekomst bieden. Door naar ze te luisteren en te horen wat ze nodig hebben: verzorging, onderwijs, voedsel, emotionele en praktische ondersteuning. Dit gaat op een heel individuele manier. Eric Corton is in Oeganda geweest om reportages te maken over de problematiek. Hij heeft daar veel indrukwekkende verhalen gehoord van kinderen en vrijwilligers.

Nerima Catherine, eerst slachtoffer nu vrijwilliger

Eric sprak ook met Nerima en was geraakt door haar levensverhaal. Op haar 16de stond ze er ineens helemaal alleen voor, toen haar ouders stierven aan de gevolgen van AIDS. Om zichzelf en haar jongere zusje te onderhouden, was ze gedwongen zichzelf te prostitueren. Toen het Rode Kruis bij haar in het dorp kwam en zich om haar bekommerde, kon ze werken aan een rooskleurigere toekomst. De vrijwilligers spraken met haar en door haar voorliefde voor kleding maken heeft ze een basisopleiding gekregen én een naaimachine. Nu ze vak had geleerd, kon ze stoppen met prostitutie en op deze manier voor zichzelf en haar zusje zorgen. Nu is ze zelf ook vrijwilliger voor het Rode Kruis.

Luister naar het verhaal van Nerima


Reportage: Nerima werd op haar zestiende wees en stond alleen voor de zorg van haar kleine zusjes.


Reportage: Nerima vertelt hoe ze uit de prostitutie kwam en medicijnen kreeg door het Rode Kruis. Haar zusjes kunnen nu naar school.


Reportage: Nerima heeft een naaimachine en opleiding gekregen van het Rode Kruis en kan nu voor zichzelf zorgen.


Nerima is geholpen door de praktische zorg van Rode Kruis. Dus steun ook 3FM Serious Request 2010.


AIDS nam hun ouders weg, geef ze hun toekomst terug.En zie hier het gesprek met Nerima

Ster advertentie
Ster advertentie