3FM Serious Request

Vlieland komt in actie

  1. Nieuwschevron right
  2. Vlieland komt in actie

De kleinste VMBO-school van de provincie Friesland houdt grote acties voor 3FM Serious Request.

De tieners van het Friese VMBO De Krijtenburg op Vlieland zetten zich samen in voor 3FM Serious Request 2013. Om de cheque in december in hun eigen hoofdstad te overhandigen, moeten ze eerst een oversteek maken. De school staat namelijk op het waddeneiland Vlieland.

Gastles door het Rode Kruis

De vijfentwintig onderbouwleerlingen van VMBO De Krijtenburg combineren het actievoeren met de verplichte maatschappelijke stage. Het Rode Kruis kwam in oktober langs in de klas om te vertellen over het doel van 3FM Serious Request 2013. Dit was de aftrap voor de twee acties.

Check alles over 3FM Serious Request op jouw school via 3fm.nl/school
>> Vraag direct een gastles aan

Zelfgemaakte bonbons

De scholieren hebben als eerste actie eigen bonbons gemaakt. De hardwerkende leerlingen hebben er, op een eiland met 1100 inwoners, tot nu toe ruim 850 verkocht. Een extra speciale bonbon wordt geveild op maandag 25 november.
>> Steun de 3FM Serious Request Vlieland Bonbon

Koken met sterren

De schoolkantine wordt 25 november omgetoverd tot een heus sterrenrestaurant. De rode loper ligt uit, de kaarsen gaan aan en de gasten kunnen genieten van een luxe menu. Onder leiding van chefkok Guido Schuuring staan de leerlingen in de keuken. De gasten worden muzikaal vermaakt door de heren van Tangerine.

3FM Serious Request vraagt aandacht voor kindersterfte aan (de gevolgen van) diarree. Tijdens Koken Met Sterren haalt de school met elk verkochte couvert het bedrag op om een eenvoudige toilet te betalen voor gezinnen in slechte hygiënische omstandigheden.
>> Steun Koken Met Sterren

Elfprovinciëntocht

In elke provincie zijn acties gestart voor 3FM Serious Request. Elf 3FM DJ’s en elf Rayonhoofden gaan tijdens de Elfprovinciëntocht van 7 tot 17 december op zoek naar de mooiste acties.

  • Enthousiast? Zet je brein in de crea-modus en maak vandaag nog een eigen actie aan op de Kom In Actie-website.
  • Benieuwd welke BN'er jouw provincie bezoekt? Check het hier.
Ster advertentie
Ster advertentie