3FM Serious Request

Pater Moeskroen op de Grote Markt

  1. Nieuwschevron right
  2. Pater Moeskroen op de Grote Markt
En opeens staat Pater Moeskroen op de markt. De band, bekend van de hits 'Roodkapje' en 'Werken is ongezond' verrast de pleinbezoekers zaterdagmiddag met een spontaan optreden.
Spontaan
'We hebben een berichtje op onze site gezet dat we naar de Serious Request gaan om op te treden. En hier zijn we'. Drummer Bart glundert als hij de spontane actie verklaart. 'Buiten het bericht op onze site hebben we niets aangekondigd. We spelen gewoon'.

'Laat maar waaien'
De band heeft geen podium en geen microfoon nodig om sfeer te maken. Een paar stelten en een megafoon voor zanger Hans zijn genoeg om er een show van te maken. Hij torent hoog boven de rest van de band uit . De sfeer zit er meteen goed in bij het horen van 'Laat maar waaien'. De pet gaat rond om de actie te steunen..

Goede doel
'Zo dragen wij ook ons steentje bij aan de actie. We spelen iets en gaan daarna met de pet rond. Uiteindelijk hopen we iets van 400 euro op te halen', vertelt Bart als hij naar achter op het plein loopt om daar verder te spelen en meer geld op te halen.

Megafoon
De megafoon is noodzakelijk om hoorbaar te zijn. 'Anders verstaan de mensen ons niet', vertelt zanger Marcel Sophie. En de stelten zijn noodzakelijk om op te vallen. De band kan helaas niet de hele middag blijven. Vanavond wordt er gewoon weer opgetreden. Barendrecht is de volgende stad in het kader van de theatertour.
Ster advertentie
Ster advertentie