3FM Serious Request

Lisa wil graag naar school

  1. Nieuwschevron right
  2. Lisa wil graag naar school
Lisa is een meisje van acht jaar, dat haar ouders is verloren aan aids. Ze wil graag naar school, maar daar is het geld vaak niet voor.Eric Corton is in Oeganda geweest om reportages te maken over de problematiek. In Oeganda zijn er veel kinderen die er door aids alleen voor staan. De kinderen hebben geen verzorging, educatie noch voeding. Ook blijven ze verstoken van enige emotionele ondersteuning, omdat ze door de gemeenschap worden gestigmatiseerd. Aids blijft vaak een taboe. Een lastige situatie op zich, maar helemaal voor kinderen. De toekomst lijkt uitzichtloos voor hen. Ze hebben de hulp van het Rode Kruis hard nodig.

Reportages uit Oeganda

Eric heeft in Oeganda veel indrukwekkende verhalen gehoord van kinderen en vrijwilligers. Het zijn prachtige, ingrijpende reportages geworden, waaruit de dwingende noodzaak van Serious Request blijkt.

Lisa Namala

Lisa is een meisje van acht jaar, dat haar ouders is verloren aan aids. Nu woont ze bij haar oma. Ze doet het heel goed op school. Als ze er is. Vaak is er niet genoeg geld om het schoolgeld te betalen, omdat dat toch duur is. En met haar handeltje van tomaten en uien verdient ze niet genoeg. Lisa is een opgewekt meisje dat liever niet praat over de dood van haar ouders. Toch vertelt ze aan Eric hoe ze haar ouders is verloren.

Reportage
: Lisa is acht jaar en is beide ouders kwijt geraakt aan aids. Ze is dol op school.


Reportage: Lisa Namale vertelt het verhaal van de dood van haar ouders aan Eric.

Ster advertentie
Ster advertentie