3FM Serious Request

Jorien komt in actie op de Waddeneilanden

  1. Nieuwschevron right
  2. Jorien komt in actie op de Waddeneilanden

3FM Serious Request steekt dit jaar voor het eerst de woeste Noordzee over! Van Texel tot Schiermonnikoog: alle Waddeneilanden komen in actie voor het Rode Kruis.

De TV TAS Tour

Onder de noemer TV TAS Tour reist 3FM-dj Jorien Renkema vijf dagen langs misschien wel het mooiste stukje van Nederland om zo samen met de bewoners van de Waddeneilanden in actie te komen voor 3FM Serious Request. Samen halen ze geld op om kinderen en ouders in conflict- en rampgebieden weer te herenigen.

De eilandbewoners komen flink in actie! Op elk eiland wordt geld opgehaald voor het Rode Kruis en 3FM-dj Jorien hopt van eiland naar eiland om in beeld te brengen hoe de eilandbewoners actievoeren. En nog belangrijker: hoeveel geld ze ophalen.

Dag 1 - Texel

De eerste dag is Jorien op Texel. Er is daar onder andere een veiling gehouden en aan het einde van de dag kwam er een mooie cheque in beeld: €21.467,31. Maar dat is natuurlijk nog lang niet voldoende, dus op naar Terschelling!

Dag 2 - Terschelling

Op dag twee is Jorien op Terschelling en ook daar zit de sfeer er goed in. Er is ontzettend veel gebeurd op het eiland: er worden flessen ingezameld, er wordt soep gemaakt en er worden taarten gebakken. Jorien helpt natuurlijk een handje mee. De tussenstand op Terschelling staat op de tweede dag op €2550. Go, Terschelling!

Dag 3 - Ameland

Jorien is woensdag 22 december op Ameland en daar eindigt ze de dag in de kerk, want daar is het groot feest. Iedereen komt namelijk zijn/haar cheque inleveren en de eer is aan Jorien om het bedrag bekend te maken dat op Ameland is opgehaald: €9073!

Dag 4 - Schiermonnikoog

Vandaag is Jorien op Schiermonnikoog en ze sluit haar dag af als koordirigent! Er is namelijk een flinke afterparty gaande na een lange dag vol met acties en veilingen. Aan het einde van de dag is er maar liefst € 8234,50 opgehaald. En dat is heel erg veel, zeker als je je bedenkt dat er minder dan 1000 mensen wonen op Schiermonnikoog. Applaus voor Schiermonnikoog!

Dag 5 - Vlieland

Op de allerlaatste dag van de TV TAS Tour is Jorien op Vlieland. Hier wordt namelijk het eindbedrag bekendgemaakt. Voordat dat gebeurt komt Jorien tot een mooie conclusie: alle eilanden hebben zich zo goed ingezet voor 3FM Serious Request. Er is een enorm samenhorigheidsgevoel, enorme drive om geld op te halen en een enorme gastvrijheid. Uiteindelijk hebben Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog samen een bedrag van €59.307,28 opgehaald. Wat een liefde!

Ster advertentie
Ster advertentie