3FM Serious Request

Glazen Huis bezorgt Groningen 7,3 miljoen

  1. Nieuwschevron right
  2. Glazen Huis bezorgt Groningen 7,3 miljoen
Groningen heeft door het Glazen Huis meer dan 7 miljoen euro extra aan inkomsten binnengekregen! Horeca en winkeliers profiteerden ervan
De winkeliers en de horeca in de binnenstad van Groningen hebben dankzij de komst van het Glazen Huis van 3FM Serious Request ruim 7,3 miljoen aan extra inkomsten binnengehaald. Dit is gebleken uit onderzoek van Marketing Groningen in samenwerking met Hanze Hogeschool Groningen.

Dat is niet niks

De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat in de week voor kerst meer dan 251.000 bezoekers speciaal voor het Glazen Huis naar de binnenstad van Groningen afreisden. Ruim driekwart van deze bezoekers kwam uit Drenthe, Groningen en Friesland. Ondanks de winterse weersomstandigheden werd de Grote Markt druk bezocht. De voornaamste reden hiervoor was de gezellige sfeer, de activiteiten in en rondom het Glazen Huis maar natuurlijk ook het goede doel.

Natje en Droogje

Het grootste gedeelte van de ondervraagden ging na een bezoekje aan de 3FM DJ’s een beetje shoppen of genoten van een natje en een droogje in de horeca. Gemiddeld werd er door de bezoeker € 29,38 per persoon besteed, wat een economische spin-off van ruim 7,3 miljoen euro voor de stad heeft opgeleverd.

Dat kon de horeca ook wel gebruiken. Door het belabberde winterse weer, bleven de vaste horecagasten namelijk veilig thuis.

Ster advertentie
Ster advertentie