3FM Serious Request

Groningen steekt handen uit de mouwen

  1. Nieuwschevron right
  2. Groningen steekt handen uit de mouwen

Moi! Grunn is lekker bezig met Kom In Actie. Wijnand is op 13 december met Kraantje Pappie de provincie Groningen in, op zoek naar mooie acties.

3FM organiseert van 7 t/m 17 december 2013 een Elfprovinciëntocht en gaat door het hele land. Tijdens deze tocht gaan we elf provincies af om te zien welke acties er allemaal plaatsvinden. In Groningen zijn ze al druk aan de slag. Wijnand bezoekt samen met Kraantje Pappie de provincie op 13 december.

Start van de tocht

De opties om de ochtend mee te starten: dansen op een scholierenfeest zonder alcohol, non-stop volleyballen, schoonmaken van fietsen. Kraantje zadelt zichzelf en Wijnand op met de fietsenklus! De mannen hebben er zin en gaan enthousiast aan de slag.

Doet 'ie het goed? Wie, de fiets? Nee, Kraantje!


Kraantje Pappie geeft massages

Handtekeningen door Kraantje Pappie. Letterlijk. De Groningse rapper masseert mensen voor 3FM Serious Request. "Alle stress stroomt als een kraan uit je rug".

De Groningen Quiz

Acties in Groningen

Wijnand en Kraantje kunnen niet elke acties bezoeken, maar dat betekent niet dat die er niet zijn! Check alle acties in Groningen hier. Om je alvast een idee te geven, vind je hier een kort rijtje leuke initiatieven:

1. Echte Meisjes In De Modder

Liona, Lotte, Hanneke, Mirte, Sanna, Femke, Claudia, Judith en Liset zijn Echte Meisjes In De Modder. Met negen vrouw sterk sloegen ze zich eind november 2013 door een survivaltocht heen. Ben je ook zo trots? Doneren kan nog steeds!
>> Steun Echte Meisjes In De Modder

2. Cycle This Shit Up

Met alle te gekke Kom In Actie-fietstochten naar het Glazen Huis zal er onderhand wel een file komen te staan. Met de tocht van de medewerkers van PNO Consultant in Groningen wordt deze kans alleen maar vergroot, want deze collega's vervoeren zich van Groningen naar Leeuwarden in een fietstrein! Een soort lange skelter waarin je met twee personen naast elkaar de longen uit je lijf moet trappen.
>> Steun Cycle This Shit Up

3. Taart bakken

Kleine acties, grote acties. Alles levert geld op. Zo bakt Jacqueline taarten voor wie maar wil. Zo'n heerlijk kunstwerk kost 25 euro.
>> Steun Taart Bakken

4. Lachsessie

Lachen is gezond en daarom een perfecte actie om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Het record aantal mensen die gezamenlijk lachen staat op 422 personen. Het doel is om dit te verbreken op 21 december. De Groningse Simon Hoekstra roept iedereen op mee te lachten op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Iedereen is welkom.
>> Steun Lachsessie

  • Enthousiast? Zet je brein in de crea-modus en maak vandaag nog een eigen actie aan op de Kom In Actie-website.
  • Elf 3FM DJ’s en elf Rayonhoofden gaan van 7 tot 17 december in de Elfprovinciëntocht op zoek naar de mooiste acties in de provincies. Wie komt er in jouw provincie langs?

Wijnand en Kraantje Pappie naar Groningen

Ster advertentie
Ster advertentie