3FM Serious Request

Waar worden die malarianetten gemaakt?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar worden die malarianetten gemaakt?
Voor €15,- is een gezin 5 jaar met netten beschermd tegen malaria. Maar waar worden die netten eigenlijk gemaakt? Directeur van het Rode Kruis Cees Breederveld legt uit.

Voor €15,- is een gezin 5 jaar met netten beschermd tegen malaria. Die netten worden op meerdere plekken ter wereld vervaardigd. Vooral in Afrika. Directeur van het Rode Kruis Cees Breederveld legt uit.

"Fabrieken in Afrika en Azië"

Directeur van het Rode Kruis Cees Breederveld: "Het Rode Kruis werkt samen met verschillende fabrikanten van muskietennetten overal ter wereld. Een van deze fabrikanten heeft ook een fabriek in Denemarken. Het Rode Kruis werkt samen met fabrieken in Afrika en Azië. Belangrijk is dat de netten goedgekeurd zijn door de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en daarmee het langst meegaan en van de beste kwaliteit zijn.

Fabriek in Nigeria met 10.000 mensen

"De netten worden in Afrika gemaakt en gekocht. Zo is er in Nigeria een fabriek waar 10.000 mensen werken, waar deze produkten vervaardigd worden. De verspreiding van de netten gebeurt door lokale vrijwilligers. De Westerse wereld heeft er dus geen financieel voordeel van", aldus Cees Breederveld.

>> Wat doet het Rode Kruis nog meer?
>> Stuur een hulppakket met netten
>> Vraag een plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie