3FM nieuws

Phil Everly van The Everly Brothers overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Phil Everly van The Everly Brothers overleden

Phil Everly, de helft van het muziekduo The Everly Brothers, is op 74-jarige leeftijd overleden.

Op vrijdag 3 januari 2014 is in Los Angeles de invloedrijke zanger Phil Everly op 74-jarige leeftijd overleden. Phil Everly overleed aan de gevolgen van de chronische longziekte COPD.

Begrip in de geschiedenis van Rock-'n-Roll

Phil Everly vormde samen met zijn broer Don Everly de The Everly Brothers. Het duo was voornamelijk in de jaren '50 en '60 erg populair met hun Rock-'n-Roll en country muziek. Ze scoorden grote hits, waaronder 'All I Have to Do Is Dream', 'Crying In The Rain', 'Bye Bye Love' en 'Wake Up Little Susie'.

Woede-uitbarsting op het podium

The Everly Brothers bleven nog een aantal jaren samen optreden, maar in de jaren '70 ging het duo tijdelijk uit elkaar nadat Phil Everly tijdens een concert zijn gitaar weggooide en boos het podium af liep. Pas in de jaren '80 maakten de broers weer samen muziek.

Grote invloed op de muziekindustrie

The Everly Brothers hadden een grote impact op de muziekwereld. Tussen 1957 en 1984 scoorde het tweetal maar liefst dertien Top 10-hits. in 1986 werden ze dan ook opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame. Artiesten als The Beatles, Bob Dylan, Simon & Garfunkel en The Beach Boys werden door de muziek van de twee broers beïnvloed.

Foreverly

Op 22 november 2013 brachten Norah Jones en Billie Joe Armstrong het album Foreverly uit, een herinterpretatie van Songs Our Daddy Taught Us van The Everly Brothers uit 1958. Beluister het album hier.

The Everly Brothers - 'All I Have To Do Is Dream'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie