3FM nieuws

Deze planten en dieren zijn vernoemd naar artiesten

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze planten en dieren zijn vernoemd naar artiesten

In de categorie: 'domme feitjes waar je de doffe dinsdag wat leuker mee kunt maken', zoomen we vandaag in op de wondere wereld van de flora en de fauna. Zo zijn er namelijk een hele hoop pas ontdekte planten en dieren vernoemd naar de grootste artiesten op deze aardkloot.

Denk bijvoorbeeld de 'Litarachna Lopezae' (een zeemijt) vernoemd naar Jennifer Lopez als een eerbetoon aan haar muziek. Of de 'Mesoparapylocheles Michaeljackson' (een uitgestorven heremiet kreeft) vernoemd naar de King of Pop.

Beyoncé

= Scaptia Beyoncae (paardenvlieg)

Er zijn veel manieren Beyoncé te eren voor wat ze heeft gedaan voor de moderne popcultuur. Toch dacht deze onderzoeker daar nog een schepje bovenop te doen door een paardenvlieg te vernoemen naar de Destiny's Child-ster.

Reden?

De vlieg heeft midden op z'n lichaam een dik vachtje met gouden haar, meteen de inspiratie voor de naam. Twee grapjes: 1. nu is ze écht de Queen Bey OF 2. pas maar op met die 'Halo', want je trekt vliegen aan.

Elton John

= Leucothoe eltoni (schaaldier)

In de afgelopen jaren heeft Elton John zijn afscheidstournee aangekondigd, kreeg een biopic cadeau genaamd 'Rocketman' en maakte toch nog even stiekem een kerstsingle met Ed Sheeran. Genoeg reden om een dier naar 'm vernoemd te hebben.

Reden?

De buitenkant van de kreeft geeft de glitters van de... Nee da's niet waar: de drukke wetenschapper luisterde in zijn lab tijdens het onderzoek naar Rocketman en had verder geen inspiratie voor de naam.

foto: Wikipedia

Het beestje vernoemd naar Elton John

Lady Gaga

= Gaga Germanotta, Gaga Monstraparva, etc. (verschillende varens)

Denk je aan Lady Gaga, denk je aan vleesjurk. Maar niets is minder waar bij de Amerikaanse film-/popster. Ze heeft welgeteld 19 (!) planten naar zich vernoemd gekregen.

De 'Gaga Germanotta' is bijvoorbeeld een mix van haar familienaam en haar artiestennaam.

Reden?

Geïnspireerd door de kostuums die ze draagt soms met schoudervulling. Hierdoor leek ze volgens de onderzoeker op een plant die in de biseksuele reproductiefase is belandt. You can't make this shit up.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sting

= Dendropsophus Stingi (kikker)

De frontman van The Police, Ridder in de Order van The Queen of England en natuurlijk voorvechter van het behoudt van het regenwoud.

Reden?

Precies dat: hij zet zich al jaren in om het regenwoud en alles wat met natuur te maken heeft, te behouden. Vandaar deze benaming. Wat een eer.

foto: Wikipedia

De kikker vernoemd naar Sting

Frank Zappa

= Pachygnatha Zappa (spin)

De overleden Amerikaanse gitarist Frank Zappa is bekend van zijn experimentele muziek, zijn eigen geheime archief wat bestaat uit honderden uren aan tapes opgenomen met de grootste artiesten ter wereld en natuurlijk zijn bijzondere kindernamen.

Reden?

De spin heeft zijn naam meegekregen omdat de markeringen die hij op zijn lichaam draagt wel verdacht veel lijken op de excentrieke snor die de muzikant jarenlang droeg. En ze lijken oprecht op elkaar.

Je checkt 'm hier.

Ster advertentie
Ster advertentie