3FM nieuws

Alles over het Eindexamenjournaal van 14 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over het Eindexamenjournaal van 14 mei

We zijn los! De eindexamens zijn van start en daarmee ook het Eindexamenjournaal. Check hier het overzicht van dinsdag 14 mei.

Veel klachten over vwo-examen Nederlands

Het allereerste examen voor vwo-leerlingen was Nederlands. Het was een moeilijk examen en dat hebben ze bij het LAKS ook geweten ook.

Ruim 15.000 klachten werden er op de eerste dag ingediend over het vwo-examen Nederlands, wat wil zeggen dat één op de drie vwo-leerlingen zijn onvrede had uitgesproken bij het LAKS.

Bij Examenklacht.nl denken ze dat er zoveel geklaagd wordt omdat het makkelijk is om via de mail te klagen. Bellen zou bijvoorbeeld meer moeite kosten. Een klacht is dus zo ingediend, maar heeft het ook daadwerkelijk zin om zoveel te klagen?

'Sonnentanz' is het beste studeerliedje

Volgens 3FM-DJ Paul Rabbering is 'Sonnentanz' van Klangkarussel het beste liedje om mee te leren.

Paul ging samen met een deskundige en zijn luisteraars op zoek naar de muziek die de beste studieresultaten oplevert en daar kwam dus 'Sonnentanz' uit.

Zingende pabo-studenten tijdens je examen

Kinderliedjes tijdens je eindexamen Nederlands? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Toch overkwam het vwo-scholieren op het Luzac College in Haarlem.

De surveillant haastte zich zo snel mogelijk naar het lokaal boven de eindexamenzaal, waar pabo-studenten kinderliedjes aan het instuderen waren.

Wat bleek? De roostermaker was er niet van op de hoogte dat de leerlingen van het Luzac College op dat moment hun examen Nederlands aan het afleggen waren.

Kijk hier het Eindexamenjournaal van dinsdag 14 mei terug

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stuur je examenfoto's naar eindexamen@3fm.nl

Bij het Eindexamenjournaal zijn we benieuwd naar jouw examenervaringen... in beeld! Deel jouw ultieme stressmoment of leg juist het moment vast waarop je euforisch de examenzaal uitstapt. Stuur je foto's naar eindexamen@3fm.nl en wie weet wordt jouw foto verkozen tot foto van de dag!

>> Check hier alles over het Eindexamenjournaal

Ster advertentie
Ster advertentie