3FM nieuws

3FM Album van de Week: Fool Bar

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Album van de Week: Fool Bar

Op de vooravond van z'n optreden in de eerste halve finale van het Songfestival presenteert Douwe Bob zijn nieuwe album Fool Bar. En weet je wat het allerleukste is? Jij kan 'm winnen!

>> Win 3FM Album van de Week: Fool Bar

Het songfestival én een nieuw album

Denk je dat we door alle chaos rondom het Songfestival het nieuwe album van Douwe Bob zouden vergeten? Echt niet! Het album Fool Bar is er en wij zijn blij! Natuurlijk staat het nummer 'Slow Down' erop. Het nummer waarmee Douwe aankomende week heel Europa (en een aantal andere landen die god knows why mee mogen doen) omver gaat blazen. Maar dat is niet het enige nummer dat we al kennen. Laatst was daar opeens 'Jacob's Song', een prachtige ballad met begeleidende strijkers. Giel en Domien hebben het nummer al openlijk de liefde verklaard en wij stiekem ook.

"Ik geloof in albums. Ik geloof in de kunstvorm die een album is, compleet met een mooie hoes en alles erop en eraan. Als je tien liedjes hebt, zijn dat tien losse verhalen. Plaats je die in de juiste volgorde, dan ontspint zich een rode draad tussen die tracks. Daar wint muziek zo veel mee. We leven in een snelle tijd, alles moet steeds maar sneller. Ik hoor regelmatig collega’s zich afvragen of ze nog wel albums moeten maken en niet alleen nog maar in singles of radiotracks moeten werken. Dat vind ik zo zonde. Dat ik juist in deze tijden een albumprijs heb gewonnen, doet me heel veel.” - Douwe Bob

Fool Bar

De titel van het album slaat natuurlijk op de bar die Douwe in zijn eigen huis heeft; The Fool Bar. En natuurlijk heeft hij er ook eentje geopend in Stockholm. Wij zeggen: "Douze points!"

Luister hier het hele album!

Ster advertentie
Ster advertentie