3FM nieuws

Unmute Us: 'Gesprek met Den Haag gehad, maar de protestmars gaat door'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Unmute Us: 'Gesprek met Den Haag gehad, maar de protestmars gaat door'

Gister zat Unmute Us, het protestcollectief van de evenementenbranche, om de tafel met een aantal demissionaire ministers. Over de gevolgen van corona op de entertainment. Maar het gesprek leverde volgens de organisatie te weinig op. Unmute Us heeft daarom aangekondigd op zaterdag 11 september nogmaals de straat op te gaan met een protestmars.

Wel voetballen geen voetjes van de vloer

De sector is boos dat voetbalwedstrijden in volle stadions wel zijn toegestaan en dat de Grand Prix in Zandvoort aankomend weekend doorgaat, maar dat festivals en concerten nog steeds verboden zijn. De schijnbare willekeur van het beleid is volgens de evenementenbranche reden genoeg om door te gaan met actie voeren.

Unmute Us zelf: "De demissionaire ministers hebben geluisterd naar de argumenten en aangegeven deze mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september. Dat is mooi, maar op geen enkele manier een concrete toezegging."

Het plan de campagne

Daarom gaan ze opnieuw de straat op. Er worden in negen steden protesten gehouden. In Leiden, Maastricht en Enschede hebben wordt voor het eerst actie gevoerd en in Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wordt voor de tweede keer actie gevoerd. Naar verwachting komen er de komende dagen nog meer steden bij.


Ster advertentie
Ster advertentie