3FM nieuws

Stone Roses-tour in gevaar na concert in HMH?

  1. Nieuwschevron right
  2. Stone Roses-tour in gevaar na concert in HMH?

Drummer Reni stormde tijdens het concert in Amsterdam het podium af en weigerde terug te komen voor de toegift, meldt 3VOOR12.

De legendarische band The Stone Roses zijn nog maar net begonnen aan de reünie-tour, maar het lijkt nu al mis te gaan. Tijdens het derde concert van de tour, dat plaats vond in de HMH in Amsterdam, verliet drummer Alan ‘Reni’ Wren het podium. Het eerst concert in Barcelona afgelopen vrijdag werd afgesloten met een tien minuten durende uitvoering van 'I Am The Resurrection'. Die toegift zat er in Amsterdam niet in, want Reni weigerde om terug te komen.

Ian Brown: 'the drummer's a cunt'

Zanger Ian Brown kwam daarna het podium op om zich te verontschuldigen voor de drummer. De fans in de zaal wisten niet zeker of Ian het meende. Het was zeker geen grapje, verzekerde de frontman: "I'm not joking, the drummer's gone home." Hij was zelf ook alles behalve blij met de actie van Reni. "Get all your aggro (irritatie, red) out on me, I can take it. What can I say, the drummer's a cunt." De reden waarom Reni het podium verliet, is onbekend.

Reünie-tour The Stone Roses in gevaar?

Of de uitgebreide tour die nog op de planning staat door het incident in gevaar komt, is onduidelijk. Het eerstvolgende optreden van de band staat gepland voor morgen (14 juni) in Zweden. Verder zijn ze onder andere later deze zomer geboekt voor Sziget en Pukkelpop.

The Stone Roses comeback

Reni was in 1995 de eerste die om onduidelijke redenen de band verliet. Een jaar later deed gitarist John Squire hetzelfde. Uiteindelijk doekten de twee overgebleven bandleden, Ian Brown en bassist Mani, de band op. Het leek er heel lang op dat The Stone Roses nooit meer bij elkaar zouden komen, maar in 2011 kondigden de vier originele bandleden tegen alle verwachtingen in toch hun comeback aan.

Wat jij erbij?

De reacties op Twitter over het concert waren heel wisselen, van legendarisch tot legendarisch slecht. Was jij erbij? Wat vond jij ervan?

Ster advertentie
Ster advertentie