Naar homepage
3FM nieuws

Sagid spreekt Damon Albarn van Gorillaz over het Song Machine-project

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Sagid spreekt Damon Albarn van Gorillaz over het Song Machine-project

Het is al bijna twintig jaar geleden dat Damon Albarn van Blur samen met striptekenaar Jamie Hewlett de virtuele band Gorillaz in het leven riep. De band kwam dit jaar met een audiovisueel project genaamd Song Machine. 3FM-dj Sagid sprak voor 3voor12 Radio met de oppergorilla.

Dat het nieuwe Gorillaz-project een album zou worden, wist Damon Albarn niet van tevoren. "Het was niet als album bedoeld. We zijn er gewoon mee begonnen, zonder een idee te hebben hoe het halverwege of aan het einde zou klinken", vertelt hij.

Slowthai, georgia & elton john

Het eerste seizoen van Song Machine bestaat uit elf afleveringen, zeven hiervan staan al online. In elke afleveringen zijn er gasten, zo zien en horen we o.a. Slowthai, Georgia & Elton John. Al deze tracks zijn terug te vinden op het album van het nieuwe project.

Pop, maar toch niet

Door de gevarieerde samenwerkingen is het moeilijk om te zeggen wat voor genre muziek Gorillaz maakt. "Gorillaz probeert pop te zijn, maar de ideeën hebben helemaal niets met pop te maken", omschrijft Albarn het zelf. Hij maakt zich niet zorgen of iets actueel klinkt. "Het belangrijkste is dat er de juiste spirit in zit."

Wil je het hele interview van Sagid met Damon Albarn terugluisteren? Check de Gorillaz album special hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie