3FM nieuws

Jack Savoretti covert 'Love Me Like You Do' als geen ander

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Savoretti covert 'Love Me Like You Do' als geen ander

Een vleugje Engeland, een schepje Italië en een snufje Zwitserland en dat allemaal op een gitaar. Dan krijg je Jack Savoretti en vrijdag kwam hij langs bij Giel.

De Italiaans-Engelse Jack Savoretti bracht in februari zijn vierde studioalbum Written In Scars uit. Giel is fan van hem en dus stond Jack Savoretti vrijdag 5 juni bij Giel op De Speelplaats.

In het team met Nedved, Del Piero en Liam Gallagher

Met de voetbalwedstrijd voor kankerresearch nog in de benen, schoof hij aan bij 3FM. Die wedstrijd was wel een dingetje, want de groten der aarde deden mee: muzikaal gezien met bijvoorbeeld Liam Gallagher en uit de voetbalwereld Pavel Nedved en Alessandro Del Piero. Jack is geen prof, maar wist Del Piero wel van een assist te voorzien. Zo is het ook.

'The Other Side Of Love'

De kraakverse single 'The Other Side Of Love' komt van het even nieuwe album Written In The Scars. Die titels klinken heftig inderdaad. Jack is namelijk gek op liefde (wie niet!?), maar ziet ook dat er soms een donkere, zwaardere kant aan zit. En dan kom je op de prachtige teksten en melodieën van signor Savoretti.

Bob Dylan

Nog wel mooi om te vertellen, is dat op zijn album ook het liedje 'Nobody 'Cept You' staat en levende legende Bob Dylan heeft die plaat geschreven. Jack kwam deze plaat tegen tussen allemaal bootlegs en besloot er een cover van te maken. Het liedje heeft hem door moeilijke tijden gesleept waarin hij bijvoorbeeld "net iets te veel lol had in zijn leven". Vul zelf maar in...

'Love Me Like You Do'

Natuurlijk deed Jack ook een cover uit onze charts. Hij koos, net als veel andere internationale artiesten, ervoor om 'Love Me Like You Do' van Ellie Goulding te coveren. Dat deed hij op zo'n onnavolgbare manier dat die écht even uitgelicht moet worden. Kijken!

Ster advertentie
Ster advertentie