3FM nieuws

Effe Ekdom wint Gouden RadioRing 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Effe Ekdom wint Gouden RadioRing 2012

Effe Ekdom sleepte donderdagavond 15 november de Gouden RadioRing in de wacht! Ook won Gerard Ekdom de Zilveren Radio Ster Man.

Het Gouden RadioRing Gala vond donderdagavond 15 november plaats in het Theater Gooiland in Hilversum en was live te volgen via Radio 2, 101.tv en radioring.avro.nl. Heel radiomakend Hilversum was afgereisd naar het Theater om de uitreiking van de RadioRingen en Marconi Awards bij te wonen.

Effe Ekdom wint Gouden RadioRing

Het 3FM programma Effe Ekdom sleepte donderdagavond 15 november de Gouden RadioRing in de wacht. Vorig jaar won Gerard samen met Michiel Veenstra de prijs voor beste radioprogramma voor Ekstra Weekend, maar dit jaar hoefde Gerard zijn prijs niet te delen. Hij versloeg donderdagavond de De Avondploeg (Slam!FM) en Het Foute Uur (Q-Music). Aldus Gerard: "Radiomaken is keiharde porno! 3FM luisteraars, jullie zijn geweldig!"

>> Gerard Ekdom bedankt stemmers

Gerard Ekdom wint Zilveren Radio Ster Man

Gerard Ekdom was dit jaar voor de vijfde keer genomineerd voor de Zilveren Radio Ster Man. Vorig jaar mocht hij de prijs voor het eerst mee naar huis nemen en ook dit jaar werd Gerard uitgeroepen tot beste radiopresentator. De andere genomineerden waren Edwin Evers (Radio 538), Jeroen van Inkel (Q-Music).

Gerard Ekdom was enorm vereerd met deze prijs. "Jeroen van Inkel was de reden dat ik ooit bij de radio wilde en ook Edwin Evers is een voorbeeld. Ik zou deze award eigenlijk door drieën willen delen, maar ik koester hem!" Martin Gaus had ook nog een paar mooie woorden voor Gerard: "Je bent een fantastisch mens met een fantastische stem en je hebt geen greintje valsheid in je."

Barend en Wijnand winnen Marconi Award 'Aanstormend Talent'

De Radioringen en Zilveren Radio Sterren zijn publieksprijzen, maar donderdagavond werd er ook bekend gemaakt wie door de vakjury beloond werden met een Marconi Award. Barend van Deelen en Wijnand Speelman, ook wel bekend als het illustere duo B&W, sleepten de Marconi Award voor Aanstormend Talent in de wacht. Naast Barend en Wijnand waren ook Wietze de Jager (Q- Music) en Vincent Gerhardt (Radio 6 Soul & Jazz) genomineerd. Barend zei nadat de twee de prijs in ontvangst namen: "Dit is iets waar we altijd van hebben gedroomd en op hebben gehoopt. Iedereen hier in de zaal weet hoe mooi dit is, je loopt de studio in, zet je koptelefoon op en je maakt radio. Dat is het mooiste wat er is."

Felix Meurders wint Marconi Oeuvre Award 2012

De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2012 werd woensdag 24 oktober al bekendgemaakt. De vakjury verkoos Felix Meurders als winnaar van de prominente Nederlandse radioprijs.

Marconi Award voor Beste Radiozender

De Marconi Award voor beste zender ging dit jaar naar Radio 1. Laurens Borst, de zendermanager van Radio 1 nam de prijs in ontvangst.

Feest in de studio bij 3FM

Gerard, Barend & Wijnand waren door het dolle heen met hun prijzen. Na de officiële ceremonie feestten ze vrolijk verder in de 3FM studio bij Roosmarijn in haar programma 3voor12radio.

Check ook de foto's van de uitreiking:

Ster advertentie
Ster advertentie