3FM nieuws

We hebben ze: de perfecte festivalhapjes!

  1. Nieuwschevron right
  2. We hebben ze: de perfecte festivalhapjes!

Low budget, goed houdbaar en nét even een fijnere smaaksensatie dan een blik knakworsten: dit zijn de ideale festivalhapjes. Volgens de luisteraars van 3FM.

Foto: Ferdy Damman

Niet iedereen heeft zin om op een festival een dagsalaris uit te geven aan een biologische quinoaburger. Luisteraar Lisanne is daar een voorbeeld van. Ze schakelde de hulp van 3FM-DJ Domien in. Wat moet je nou meenemen naar een festivalcamping dat lekker, snel én gezond is?

Couscous is je grote vriend

Domien belde Leonie Ter Veld, foodblogger en tostikoningin. Zij had qua kookgemak een handige tip voor Lisanne: couscous! Daarvoor heb je op de camping alleen nog maar kokend water nodig. Als je voor je vertrek de groenten snijdt en feta in een zakje meeneemt (geen glazen potten en messen mee de camping op), kun je binnen no time een heerlijke couscoussalade klaarmaken. Bam. Klaar.

Bonustip: knakworsten kunnen heus wel gegeten worden als tussendoortje. Maar gooi het dekseltje van het blikje vooral niet weg, want:

"Het dekseltje kun je gebruiken als mes om komkommer mee te snijden. En marshmallows kun je braden boven een barbecue van tentharingen. Creativiteit is key!"

Holy fuck, wat slim.

Acht gangen festivalhap

Met die tip op zak raakten andere 3FM-luisteraars geïnspireerd. Sharing is caring, dus werd er massaal ge-appt naar de studio. Luisteraars deelden hun favoriete maaltjes en tips. Wij selecteerden de handigste voor je, zodat jij op de festivalweide kunt werken aan je Jamie Oliver-reputatie.

Wendy gaat voor tonijn uit blik

Wendy heeft dit overduidelijk vaker gedaan.

"Feta meenemen is niet zo handig, want dat moet je semi-koud bewaren. Ik zou iets doen met knakworst, ei, tomaat, komkommer, brood, tonijn uit blik en pasta, rijst of couscous. Voor ontbijt ben je met jam, pindakaas, rijstwafels, brood en sap al een heel eind. Ook havermout met houdbare melk of water is een optie."

Of noodles hè, onderschat de noodle niet.

Chris gaat voor kant-en-klare-maaltijden

Chris vindt vers allemaal teveel gedoe. Hij gaat voor simpel, maar effectief: opwarmen! En ja, dat kan dus ook zonder een magnetron.

"Kant-en-klaarmaaltijden kan je ook opwarmen in een pan water! Je moet de helft van de pan vullen met water, gaatjes in het plastic van de verpakking prikken en dan smullen!"

Philip gaat voor de kokosnoot

Philip gooit het liefst een plak kokosbrood op brood. En 's avonds gaat hij goed op ravioli.

"Daar zit al vlees in! Handig toch!"

Patricia gaat voor blik-vlees

Patricia geeft je de tip om bij een slager je vlees te laten inblikken of vacuüm verpakken.

"Veel lekkerder dan zo'n gore supermarktburger van vleesfantasie!"

Eline gaat voor wafels, boter en suiker

Eline heeft geen vlees nodig. Wat dan wel? Wafels, boter en suiker.

Joris gaat voor zeemeeuw

Oerdriften? Joris is je man!

"Gebakken zeemeeuw met uitjes! Je hebt alleen een kookplaatje en een pan nodig. En oud brood om de meeuw te vangen."

Jurgen gaat voor pannenkoeken

Jurgen houdt stug vast aan het less is more-principe:

"Jezus, wat ingewikkeld allemaal. Neem pannenkoekenmix in een shaker mee, en houdbare melk. Klaar!"

Foodcoma

Kun jij dit nog beter? Heb jij de tip die de levens van festivalkoks voor altijd gaat veranderen? Want: Sharing is caring...

Check ook:

>> Dit eet je toch niet op een festival?
>> Food porn op Best Kept Secret

Ster advertentie
Ster advertentie