3FM nieuws

'Last Christmas' meest irritante lied volgens Bulgaren

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Last Christmas' meest irritante lied volgens Bulgaren


Bulgaren vinden 'Last Christmas' van Wham! het meest irritante kerstnummer aller tijden. Wat is de jouwe?

Een Bulgaars reclamebureau organiseerde een verkiezing, waarbij bijna dertigduizend mensen lieten weten wat volgens hen het meest irritante kerstnummer is.

Wham! maakt meest irritante kerstlied

Bijna negentien procent van de ondervraagden verkozen het lied uit 1984 tot irritantste kerstnummer. Met ruim vijftien procent van de stemmen staat Mariah Carey op de tweede plaats met haar 'All I Want For Christmas'. Het reclamebureau roept de radiostations op om de winnaars van de verkiezing deze kerst niet te draaien.

'Last Christmas'

'Last Christmas' is in verschillende landen meerdere keren een hit geweest. In Duitsland staat het lied zelfs sinds 1997 ieder jaar opnieuw in de hitlijsten. Zo stond het nummer van Wham! in 2007 nog op nummer vier in de Duitse hitparade en staat het liedje standaard in de top vijf van meest gedraaide nummers.

Irritante kerstnummers

Andere kerstliedjes die hoog scoren in de Bulgaarse irritatielijst zijn 'Wonderful Christmas' van Paul McCartney en 'Santa Baby' van Eartha Kitt.

Jouw irritantste kerstnummer

Ben jij het eens met de uitslag van de Bulgaarse verkiezing? Of vind je 'Last Christmas' juist een geweldig nummer en vind je 'Do They Know It's Christmas' van Band Aid niet om aan te horen? Laat een reactie achter!

Ster advertentie
Ster advertentie