3FM nieuws

‘Somebody That I Used to Know’ populairst op Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Somebody That I Used to Know’ populairst op Spotify

Gotye's hit 'Somebody That I Used To Know' blijft je achtervolgen. Het liedje is het meest gestreamde nummer op Spotify.

Het nummer 'Somebody That I Used To Know' van de Belgisch-Australische Goye is wereldwijd het meest afgespeelde liedje van het jaar op Spotify. Dat maakte Spotify woensdag 28 november bekend.

'Somebody That I Used To Know' op sociale media

Ook op sociale media is het nummer populair. 'Somebody That I Used To Know' werd afgelopen jaar het meest gedeeld op sociale platforms, zoals Facebook en Twitter. Gotye's hit werd vorig jaar al gekozen tot Song van het Jaar bij 3FM.

'Call Me Maybe' en 'We Are Young' wereldwijd

Op de tweede plek van het lijstje met meest gestreamde liedjes op Spotify is Carly Rae Jepsen geëindigd met 'Call Me Maybe'. Ook het nummer 'We Are Young' van de Amerikaanse band Fun. is populair. Dit liedje belandde op de derde plaats in de lijst.

>> Beluister de complete Top 100 van Nederland

'Call Me Maybe' populairst in Nederland

Spotify heeft ook een overzicht gemaakt van de liedjes die de Nederlandse gebruikers het afgelopen jaar het meest hebben gedraaid. Gotye staat in Nederland niet op één maar op nummer drie met zijn hit 'Somebody That I Used To Know'. Michel Teló heeft met 'Ai Se Eu Te Pego' de tweede plek veroverd en de absolute winnaar is 'Call Me Maybe' van Carly Rae Jepsen.

Meest gestreamde album op Spotify

Het album dat het afgelopen jaar wereldwijd én ook in Nederland het meest werd beluisterd op Spotify is, Nothing But The Beat, de vijfde plaat van de Franse DJ David Guetta. Hij is tevens de meest gestreamde DJ op Spotify van 2012. De liedjes van Rihanna werden de afgelopen twaalf maanden ook goed beluisterd. Zij is door Spotify uitgeroepen tot meest gestreamde vrouwelijke artiest.

Ster advertentie
Ster advertentie