3FM nieuws

Ennio Morricone (91) overleden: "Crazy wat deze man heeft betekend voor de filmmuziek!"

foto: ANP Kippa / Paul Bergen
  1. Nieuwschevron right
  2. Ennio Morricone (91) overleden: "Crazy wat deze man heeft betekend voor de filmmuziek!"

Filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden aan een val. Hij overleed in de nacht van 5 op 6 juli in een ziekenhuis in Rome. Veel kijkers zijn fan van zijn muziekstukken en ook 3FM-dj Rob is onder de indruk van wat hij heeft gemaakt: "Crazy wat deze man heeft betekend voor de filmmuziek!"

Eén van zijn bekendste stukken is misschien wel de soundtrack van Once Upon A Time In The West. Deze soundtrack is meer dan 10 miljoen keer verkocht en is daarmee een van de 's werelds meest succesvolle soundtracks ooit. "Ik ben een groot filmmuziek-liefhebber, dat hoor je ook in mijn programma’s. Dat je iets kan maken dat mensen zoveel jaren later nog stéeds aangrijpt is heel sterk", zegt Rob.

De muziek maakte de film vaak af, vooral als de film zelf 'langdradig' aanvoelde, vindt 3FM-dj Mark: "Die westerns van 3 uur lang vond ik veel te sloom, maar de muziek was zo meeslepend dat ik die vaak aanzette tijdens het online gamen."

Metallica erg fan van Ennio Morricone

Naast alles wat Ennio in de filmwereld heeft betekend, heeft hij ook nog een stempel gedrukt op de muziekwereld. Mark mocht daar ooit van genieten. "Metallica gebruikt de track ‘The Ecstacy Of Gold’ van Morricone al sinds de jaren '80 als openingsmuziek bij concerten. Op Pinkpop 2008 mocht ik dat eindelijk zelf aanschouwen."

Als je nog eens wilt genieten van alles wat Ennio Morricone heeft gemaakt, check dan de playlist hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie