3FM nieuws

Benefietconcert Sandy haalt 23 miljoen dollar op

  1. Nieuwschevron right
  2. Benefietconcert Sandy haalt 23 miljoen dollar op

Bekende Amerikaanse artiesten hebben 23 miljoen dollar opgehaald met het benefietconcert voor de slachtoffers van orkaan Sandy.

De Amerikaanse televisiezender NBC organiseerde vrijdag 2 november een benefietconcert om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Sandy. Er is 23 miljoen dollar opgehaald (ruim 17 miljoen euro). Dit geld gaat naar het Rode Kruis, dat het besteedt aan de slachtoffers in de getroffen gebieden.

Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi en Steven Tyler

Bekende Amerikaanse artiesten zoals Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi, Christina Aguilera en Steven Tyler stonden afgelopen vrijdag op het podium om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi zijn gevraagd omdat ze zelf uit New Jersey komen, een van de gebieden die het hardst is getroffen door de orkaan Sandy.

Benefietconcert slachtoffers Sandy

Het concert vond plaats in New York, de stad die zwaar getroffen werd door de orkaan Sandy. Het geld dat is opgehaald gaat naar het Rode Kruis, dat het geld besteedt aan slachtoffers in de getroffen gebieden. Sandy raasde in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 oktober (2012) over de oostkust van Amerika en verzoorzaakte veel schade en slachtoffers. Honderdduizend bewoners kwamen zonder stroom te zitten.

Ster advertentie
Ster advertentie