3FM nieuws

PP Wonen Special

  1. Nieuwschevron right
  2. PP Wonen Special

Op Pinkpop wordt niet alleen van muziek genoten, er wordt ook geleefd. Een weekend lang is Landgraaf de nieuwe woonplaats voor 35.000 mensen. Bepakt en bezakt arriveren zij en verdubbelen ze het inwoneraantal van de gemeente. Maar hoe wonen deze nieuwe bewoners precies?

Tekst: Elisa Hanssen
Beeld: Henny Gargoskij

Met je hele hebben en houden afreizen naar een festival. Duizenden mensen doen dit elk jaar. Maar wat nemen ze allemaal mee? Wat ligt er in hun tent? Hoe is hun voortuin ingericht? En hebben ze ook items met een verhaal mee? In deze PP Wonen Special gingen wij op bezoek bij een zestal Pinkpopbezoekers op Camping A.

Campingklassensysteem

Sta je op Camping A dan heb je wel een bepaalde status behaald. Je komt hier namelijk niet zo maar terecht. Alleen vroege vogels en doorzetters maken hier kans op een plekje.

Locatie is alles als het gaat om festivalcampings. Het bepaalt jouw festivalervaringen. Sta je op Camping A dan sta je te boek als doorgewinterde Pinkpopbezoeker. Deze camping ligt het dichtstbij het festivalterrein en is daarom erg in trek bij weekendgasten. Heb je de boot gemist op camping A en moet je dus ongewenst op camping B of C staan dan vraagt dat nogal wat van je benenwagen. Een stevige wandeling door de Zuid-Limburgse bergen wordt dan een dagelijks ritueel. Afzien tot en met.

PP Wonen Special op Camping A

Robert (33) Quality Inspector, Laura (24) Verpleegkundige, Joep (32) Entrepeneur, Roos (30) Manager Horeca-gelegenheid, Michel (24) Kipbakker en Jody (22) Haarstylist hadden zowaar een plekje bemachtigd op Camping A. Helaas voor hen hadden ze alleen niet heel goed opgelet bij survivalprogramma's. Een paar tips van Bear Grylls waren geen overbodige luxe geweest.

De vrienden hadden hun tent namelijk op het laagste punt van het terrein neergezet, niet rekening houdend met de natuurelementen. Na een ultieme hoosbui dreven hun spullen dan ook letterlijk de tent uit. Deze zondvloed veranderde hun lifestyle aanzienlijk. Van droog en geordend ging het naar nat en chaotisch. Een verhuizing naar hoger gelegen terrein was de enige oplossing.

Blauwe vintage doorzontent

De vintagetent (uit 2002) van Robert en Laura heeft al verschillende festivals overleefd. Deze blauwe doorzonwoning is van verschillende kanten toegankelijk. Door de symmetrie is het soms onduidelijk of het om de voor of de achterkant gaat. Maar door het gebruik van haringen blijft het gevaarte wel gewoon op z'n plek staan en is de kans dat je ineens vanaf de verkeerde kant binnenstapt nihil. De tent zelf is, bij normaal gebruik, zo goed als waterdicht.

Het woonvertrek bevat twee slaapcompartimenten en een middenpad. Het slaapcompartiment van Robert en Laura kenmerkt zich door "a touch of bohemian chique". Het 3FM-kleedje maakt deze look helemaal af.

Familie-erfstuk

De koelbox gaat al generaties lang mee en is een erfstuk uit Roberts familie. De box is al meerdere malen gerestaureerd, maar doet nog steeds goed z'n werk. Daarnaast is het een multifunctioneel item aangezien het ook als kruk gebruikt kan worden.

The garden of neighbours

De tuin wordt gedeeld met buurman Michel en buurvrouw Jody. Ook zij moesten hun hele hebben en houden bij elkaar verzamelen en verhuizen naar een hoger gelegen stukje camping.

Waterkubus: The Jerry Cube

Joep heeft dit kunstvoorwerp gekocht in Brussel. Als groot fan van het kubisme kon hij het item echt niet laten staan. En de tweede hypotheek op de tent was het dan ook meer dan waard.

Alleen al de manier hoe het licht met het voorwerp speelt is voor hem een reden om lyrisch te blijven vertellen over dit object. En dan heeft hij het nog niet eens gehad over het blauwe accent aan de bovenkant. Het allermooiste aan dit kunstvoorwerp is volgens Joep het feit dat het ook gewoon functioneel gebruikt kan worde. Als opslag van drinkwater. Ideaal.

Festivaltelefoon 1.0

Vintage Nokia. De Nokia is een festivalgangers beste vriend. Joep heeft dit item dan ook als eerste ingepakt nadat hij de Pinkpopkaarten bemachtigd had. Het ding is niet stuk te krijgen en gaat twee weken zonder op te laden mee. Wat wil je nog meer. Internetten? Nee, dat kan dus niet. Maar dat moet je natuurlijk ook niet willen als je optimaal wil genieten van de muziek en de sfeer.

Jouw tent in PP Wonen?

Heb jij zelf ook een prachtige tent? Een leuk voortuintje? De mooiste scheerlijnen van het veld? Aarzel niet en stuur ons je foto's op via de 3FM-app. En wie weet kom jij dan wel in de volgende editie van PP Wonen.

Ster advertentie
Ster advertentie