3FM nieuws

Dit zijn de beste tips tegen ticketstress

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de beste tips tegen ticketstress

Ken je 'm, die nachtmerrie waarin je favoriete concert in één klap uitverkocht is en jij met geen mogelijkheid meer naar binnen kunt? Dat wil je koste wat kost voorkomen! Daarom vroeg 3FM jullie om de beste tips tegen ticketstress. Dit zijn ze.

Do(n't) tell

Natuurlijk waren er een aantal reacties van mensen die hun tips niet wilden delen, maar gelukkig kent ons kleine kikkerland ook flink wat zachte zielen die hun kennis wel wilden delen. Komen ze!

Maike: "Zet twee laptops neer en ververs bij de ene, laat de andere gewoon wachten. Zo heb je toch nog het idee dat je iets doet!" Alisa gebruikt dezelfde truc, maar dan met smartphone en laptop: "Mijn laptop blijft op wifi, mijn telefoon op 4G: heb altijd het gevoel dat m'n telefoon nét iets sneller doorkomt. En een back-up optie hebben is sowieso goed als je internet er per ongeluk uitvliegt."

Lars: "Probeer kaarten te kopen vooreen stad in Duitsland of Brussel als je in de gelegenheid bent daarheen te gaan! Amsterdam is altijd een ramp, bij die andere steden heb je meer kans."

Robin geeft een bak tips achter elkaar: "Nooit verversen, op meerdere schermen tegelijk inloggen, een kalmerend liftmuziekje op de achtergrond en gaan!" en Davigna breidt die tips nog uit met het inschakelen van meerdere mensen, een offer aan de ticketgoden én inloggen via verschillende netwerken. "Het is een godswonder dat ik een Twenty One Pilots ticket veroverd heb op de shitty, overbelaste wifi van EuroDisney!"

Uitstelgedrag

Waarom zou je één keer een uurtje tijd in een zenuwslopende wachtrij stoppen als je ook gewoon maandenlang op het puntje van je stoel kunt zitten? Flo is fan van Ticketswap, een platform waarop tweedehands tickets worden aangeboden: "Je moet bij de gewone verkoop gewoon op tijd klaarzitten, je best doen en bij mislukking onthouden dat Ticketswap je beste vriend(in) is!"

Hoeveel trucjes er ook aan te pas komen, de factor 'geluk' blijft helaas altijd een grote bij het kopen van tickets. Mocht iemand ooit dé niet-te-mislukken-tip hebben, give us a call!

Lees ook

>> Waarom hebben concerten voorprogramma's?
>> Hoe worden de kosten van een concertkaartje bepaald?

Ster advertentie
Ster advertentie