3FM nieuws

The Weeknd over podiumangst, kappersbeurten en zijn wereldtour

  1. Nieuwschevron right
  2. The Weeknd over podiumangst, kappersbeurten en zijn wereldtour

The Weeknd heeft het druk: hij is bezig met zijn wereldtour, schiet minifilms alsof het niets is en scoort ondertussen ook nog even een wereldhit na wereldhit.

Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, heeft het niet zo op interviews. Waardoor we soms maar weinig over de zanger weten. Zane Lowe van Beats One scoorde wel één van die zeldzame interviews met hem. Hij parkeerde Abel op de bank en vuurde wat vragen op hem af. De highlights van het afgelopen jaar van The Weeknd lees je hieronder.

Starboy

The Weeknd reisde af naar Parijs voor een opnamesessie met Daft Punk. Een erg succesvolle, want binnen twee dagen stonden zowel 'Starboy' als 'I Feel It Coming' klaar voor release. Abel werkte met Daft Punk aan 'I Feel It Coming' toen hij via de studio-intercom een ander leuk geluidje op de achtergrond hoorde. Guy-Man (50 procent van Daft Punk) speelde een beat af op zijn telefoon en Abel was meteen enthousiast.

"Guy-Man zei 'Ah joh, dit is niks. Door naar de volgende take!'. Ik wist meteen dat er iets in zat en riep 'Put that shit on the fucking speakers! Lemme hear that!' Die beat werd uiteindelijk de drum van 'Starboy'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Let's talk about hair

Zeg je The Weeknd, dan zeg je 'haar'. Tot 2016 dus, want Abel heeft z'n lange dreads afgeknipt. Weg ermee. RIP palmboom.

"Ik heb er een tijd over nagedacht, maar de visie zat er niet meer in. M'n haar afknippen was het beste gevoel OOIT. Ik slaap lekkerder, treed beter op, voel me beter. En ik kan weer fucking petjes op!"

Best een handige move, want met petje en zonder dreads kan Abel veel makkelijker incognito naar restaurants en feestjes. Slimmerd.

Yes, ook The Weeknd heeft last van zenuwen

In zijn tracks gaat het negen van de tien keer over auto's, drugs en sexy vrouwen, maar in real life is Abel net iets minder macho. Ietsje. Hij is namelijk ook gewoon zenuwachtig als hij moet optreden!

"Vroeger ging ik dronken het podium op om de zenuwen tegen te gaan. Dat doe ik niet meer. Tegenwoordig zijn mensen bijna zenuwachtiger om mij te zien dan andersom!"

Het is dus al minder dan eerst, maar de druk ligt nog steeds hoog. Abel is ook van mening dat muzikanten geen doorsnee mensen zijn: "Je legt jezelf helemaal bloot voor tienduizenden mensen. Dan ben je niet normaal hoor! Niet zo gek dat je daar nerveus van wordt."

The Weeknd maakt tussendoor ook nog een mini-film: M A N I A

Nieuwsgierig? Check dan The Weeknd's mini-film M A N I A, waarin meerdere tracks te horen zijn. De film duurt tien minuten en start waar de video voor 'Starboy' eindigde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanavond staat The Weeknd in een uitverkochte Ziggo Dome. Nul kaarten meer over. Of toch wel... Op 3FM scoor je vandaag de allerlaatste tickets voor het concert. Hoe? Check het hier!

Meer The Weeknd en 3FM? Check:

>> 3FM Presents: The Weeknd in Ziggo Dome
>> The Weeknd lanceert Starboy pop-upwinkels
>> Laura stuur 174 appjes om tickets te winnen voor The Weeknd

Ster advertentie
Ster advertentie